Gå til sidens hovedinnhold

Organiserer konkurranse med luksuspremie: – Ønsker å skape engasjement

Kommuneoverlegen i Kristiansund ønsker større engasjement rundt vaksineoppslutningen i byen. Derfor har han og varaordfører Berit Frey organisert en konkurranse med luksuspremie.

– Det kom inn rundt 100 svar etter sist Tidens Krav skrev om dette, men det er fremdeles 2.300 kristiansundere som ikke har svart på vaksineinnkallingen, sier kommuneoverlege i Kristiansund, Askill Sandvik.

Dette er grunnen til at Sandvik ønsker å skape engasjement rundt vaksineoppslutningen i Kristiansund – som i skrivende stund ligger på 66,2 prosent førstegangsvaksinerte og 37,2 prosent fullvaksinerte ifølge VGs koronaoversikt.

– Det å ha en høy vaksinedekning er viktig for oss som by fremover, slik at vi får kontroll på pandemien og samfunnet kan åpne seg opp, sier Sandvik og fortsetter:

– Vi ønsker å gå høsten i møte med høyest mulig oppslutning.

Vil nå ut til én spesiell gruppe

Sandvik håper spesielt at konkurransen vil engasjere dem i aldersgruppen mellom 20 og 40 år, da det er denne gruppen som har lavest vaksineoppslutning- og som i minst grad har svart på vaksineinnkallingen fra Kristiansund kommune.

– Jeg oppfordrer igjen alle som ikke har svart på vaksineinnkallingen til å enten bestille time for vaksinering eller takke nei, sier Sandvik.

Les også

Nesten 3.000 svarer ikke på vaksineinnkalling: – Ta et valg

Gjett prosentandel med tre desimaler

For å bidra til å realisere dette ønsket, har Sandvik og varaordfører Berit Frey (Sp) organisert en konkurranse i samarbeid med luksushotellet Angvik Gamle Handelssted.

– Det blir som konkurransen man har før jul hvor man gjetter vekta på grisen, bare i en annen versjon – nemlig at man gjetter prosentandelen av førstegangsvaksinerte i Kristiansund som er født mellom 1970 og 2003 med tre desimaler innen 22. august, sier Sandvik og fortsetter:

– Det blir EDB-ansvarlig Erik Ingebrigtsen som kommer til å stå for matematikken og svarene her.

Bli med i konkurransen nederst i saken!


Premieverdi på 5.000 kroner

Berit Frey forteller at hun kontaktet direktøren på Angvik Gamle Handelssted for å spørre om de var villige til å bidra til konkurransen med en premie. Ifølge Frey sa direktøren ja men én gang.

– Han ga oss en premie i verdi på 5.000 kroner som inkluderer middag og overnatting for to personer. Han syntes dette var en veldig positiv sak som kan bidra til friere ferdsel og et mer åpent samfunn, sier Frey og tilføyer:

– Og det setter vi stor pris på.

– Dette er også en pandemivennlig premie, hvor man får muligheten til å besøke nabokommunen Gjemnes, legger Sandvik til.

Bildeserie

Bli med inn på luksushotellet

Kommentarer til denne saken