Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren i Molde burde skamme seg

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg må si at jeg ble ganske overrasket over kritikken som ordfører Dahl fremførte mot Oslo kommune i forbindelse med koronahåndteringen til kommunen. Det er godt kjent at smittebølge nummer to som herjer i landet nå skyldes importsmitte. Da regjeringen trosset advarslene fra FHI om å lette på karantenekrav til arbeidsinnvandrere, og lot arbeidsinnvandrere fritt dra inn i landet uten krav til karantene opplevede Norge en ny smitteeksplosjon.

Mens norske borgere har blitt holdt som fanger i sine egne hjem grunnet lammende restriksjoner pga smittesituasjonen, har grensene vært vidåpne for arbeidsinnvandrere som fritt har kunne strømme inn i landet uten at de har måttet gå i karantene. Regjeringen nektet til og med Raymond Johansen å stoppe et cruiseskip med 900 mennesker fra å gå i land i Oslos gater til tross for at det fantes smitte på båten..

Det er ikke Oslo kommune sin skyld at vi har importsmitte i Norge nå. Det er Erna Solberg, og hennes regjering skyld. Foreslår derfor at ordføreren i Molde sender kritikken sin til Erna, og ikke til Oslo kommune som er helt hjelpeløse ovenfor importsmitten vi ser nå pga regjeringens lempelser i karantenekrav til arbeidsinnvandrerne. Ap har lenge etterspurt grensekontroll, men har blitt møtt med døve ører fra regjeringen.

Les også

Fabian Stang om Dahls utspill: – Dette angrepet er et bevis på hvorfor barn blir ufyselige

Les også

Molde-ordfører Dahl med nytt Oslo-angrep: – Skjevfordel egen vaksine først

Les også

Dahl i hardt vært – utspill beskrives som skammelig og usmakelig

Les også

Reagerer på utspill fra Torgeir Dahl: - Han burde benytte anledningen til å takke

En annen ting som også er ganske vesentlig for Oslo sin del, er at Erna har nektet å prioritere Oslo når det kommer til vaksiner. Erna har heller valgt å sende vaksiner ut til nesten smittetomme kommuner i stedet for å massevaksinere Oslo kommune. Raymond har bedt om flere vaksiner til Oslo, men har fått nei fra Erna. Det har så klart ført til at situasjonen med smitte i Oslo ikke har blitt bedre. Jeg foreslår at ordføreren i Molde leser seg opp på de faktiske forholdene, og innser at koronastrategien for Oslo ligger helt og holdent på regjeringen som har nektet Oslo både vaksiner, og beskyttelse mot importsmitte.

Når det gjelder ordfører Dahl i Molde så er han også helt enig i vaksinestrategien til Erna om at Oslo, og de største byene, skal nedprioriteres fremfor bygder helt uten smitte. Skulle likt å sett hva Dahl sa hvis han selv hadde hatt ukontrollert smitte i sin by, og noen politikere nektet han vaksiner for å redde sin egen befolkning. Tror kanskje pipen hadde fått en litt annen lyd da. Men det ser ikke ut som ordfører Dahl fra Molde bryr seg særlig om de smittede i Oslo. Han er mer opptatt av å score billige politiske poenger enn å løse problemet for Oslo. Hadde ikke hans egen statsminister åpnet grensene for arbeidsinnvandrere i fjor, hadde ikke Oslo hatt de problemene de har i dag.

Partiet Høyre burde faktisk heller sende en beklagelse til Oslo kommunene for problemene man har påført landets hovedstad for den feilslåtte koronastrategien sin i stedet for å sette seg opp på en høy hest, og kritisere Oslo kommune for en situasjon som lett kunne vært unngått hvis Høyre i regjering hadde passet på grensene i fjor. Det var ikke lurt å trosse rådene fra FHI, og åpne grensene for nærmest fri arbeidsinnvandring uten krav til karantene. Det betaler vi prisen for nå, og Oslo er hardest rammet av oss alle. Kanskje ordfører Dahl skulle vist en viss ydmyket ovenfor det siden han tross alt tilhører Høyre?

Kommentarer til denne saken