Gå til sidens hovedinnhold

Ordet og bildet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I dag erfarer vi her i Norge en økende interesse for Italia. Flere og flere av oss velger derfor Italia som feriemål. En av grunnene til dette kan være at TV har vært flink til å sette Italia på kartet i forbindelse med idretts- og kulturprogrammer.

Her i Norge er vi svært glade i våre egne idrettsstjerner, men i den senere tid har vi også blitt glade i mange italienske. Vi har blitt kjent med skiløpere, fotballspillere og syklister som alle virker vennlige og sympatiske. Vi får lyst til å bli bedre kjent med den italienske folkesjelen. Kunst- og kulturinteressen i Norge er også økende. Italia er kanskje det landet i Europa som har mest å vise til når det gjelder kunst og kultur.

For en tid tilbake fikk undertegnede forespørsel av etterforskningsleder Knut Fugelsnes om å dekorere en glattcelle på politihuset i Kristiansund. Denne cellen skulle brukes som besøkscelle. Resultatet ble blant annet at en av veggene ble prydet med et maleri av Venezia. Tanken var at alle, uansett bakgrunn, har egne tanker om Italia.

Kommentarer til denne saken