Fra sent søndag ettermiddag til mandag morgen er det ventet svært kraftige vindkast i Trøndelag og Møre og Romsdal, skriver Meteorologisk institutt – som har sendt ut oransje farevarsel om svært kraftige vindkast søndag ettermiddag.

Det har ført til at Trøndelag politidistrikt advarer innbyggerne mot å ferdes utendørs.

– Vi ber folk i Trøndelag holde seg innendørs søndag ettermiddag og kveld. Gjør unna nødvendig kjøring på forhånd og fest løse gjenstander, sier stabssjef Kjell Bergland i Trøndelag politidistrikt.

Det er meldt veldig sterke vindkast, også i tettbebygde strøk som Trondheim, som vanligvis er mer skjermet. I tillegg gjør snøfallet kjøreforholdene ekstra utfordrende.

– Vi forventer at veier kan bli stengte og at ferjer blir innstilte, sier Bergland.

Det er ventet at vinden først treffer Møre og Romsdal og sør i Trøndelag, før den sent på søndagen treffer nord i Trøndelag. Det er ventet svært kraftige vindkast på mellom 30 og 43 meter i sekundet, med de kraftigste vindkastene i kystområdene tidlig søndag kveld.

Når stormsenteret beveger seg videre østover sent søndag kveld ventes det kortvarig å gi kraftige vindkast også østafjells med mulighet for svært kraftige vindkast.

Det er også sendt ut gult farevarsel på vindkast for Sogn og Fjordane og østafjells i tidsrommet fra sent søndag ettermiddag til tidlig mandag morgen.