Daglig leder Roar Halten i Kristiansund og Nordmøre Turistforening, Roar Halten, arbeider for at KNT skal appellere så bredt som mulig. Derfor opprettes nå en egen fjellsportgruppe.

– Bratte forsvarlige turer får sin egen gruppe gjennom KNT Fjellsport. Fokuset ligger på klatring, brevandring, randonee og andre fjellaktiviteter som krever spesiell kompetanse. Denne etableringen er viktig for å nå en gruppe som KNT kanskje ikke har vært så flinke med å nå tidligere, og som har vært savnet. Unge voksne som søker litt mer fart og spenning, sier Halten i en pressemelding.

Med seg på laget har han Ole-Morten Hestetun, som arbeider iherdig for å få ut skredvett til turlystne. Hestetun sier at det nye tilbudet er et lavterskeltilbud.

– Selv om det krever noe spesialkompetanse å dra på en del av de bratteste turene, så er tanken at det skal være et lavterskeltilbud der opplæring og kompetanse bygges i fellesskap. Man trenger ikke å være klatrer eller å ha tatt alle skredkursene for å være med KNT Fjellsport på tur, sier Hestetun som er talsmann i KNT Fjellsport.

LES OGSÅ:

Ole-Morten varslet om skredfare dager før snøskredet på Averøy: – Burde vært enklere å få informasjon

Ole-Morten holdt – som lovet – gratis foredrag: – Det er hjelp til selvhjelp

Større skred i Møre og Romsdal – ingen tatt

I forbindelse med den nye gruppen er det opprettet en facebookgruppe og en instagramkonto. Der vil interesserte få informasjon om planlagte og kommende arrangementer.

KNT Fjellsport blir den 37. Fjellsportgruppa under Den Norske Turistforenings-paraplyen. KNT Fjellsport vil som de andre fjellsportgruppene arbeide for å fremme et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i fjellet, med særlig vekt på brevandring, klatring, grotting, tinderangling og fjellskiløping, skriver KNT i pressemeldingen.