Opphever avstandskrav for busspassasjerer

Tidligere har halvparten av busskapasiteten blitt benyttet. Nå oppheves avstandskravene.

Tidligere har halvparten av busskapasiteten blitt benyttet. Nå oppheves avstandskravene. Foto:

DEL

I en pressemelding skriver Møre og Romsdal fylkeskommune at de fra mandag 8. juni vil oppheve avstandskravene i kollektivtrafikken. Dette skjer med bakgrunn i oppdaterte retningslinjer fra nasjonale myndigheter med en videre normalisering og oppmyking av smitteverntiltakene.

Fylkeskommunen skriver at dette betyr at de kan tilby skoleskyss som normalt fra 8. juni. Manglende skoleskysstilbud vil derfor ikke bli en avgrensende faktor for skolenes planlegging av undervisning.

– Med den store gjenåpningen som nasjonale myndigheter nå legger opp til, ønsker vi å legge til rette for at elever skal få tilbud om ordinær skolekyss og kunne komme tilbake til en normal skolehverdag. Møre og Romsdal fylkeskommune vil opprettholde forsterket renhold på alle transportmiddel, og vi ber alle reisende om å vise hensyn. Videre oppfordrer vi fremdeles alle skolebarn- og ungdom som vi kan til å fortsette med å gå eller sykle til skolen, sier seksjonsleder i Fram Jesper Wiig i Møre og Romsdal fylkeskommune i pressemeldingen.

Full kapasitet i kollektivtrafikken vil også gjelde fra og med mandag 8. juni.

– Om smittesituasjonen endrer seg eller det kommer nye nasjonale krav, vil vi måtte justere tiltakene i kollektivtrafikken, sier Wiig.

Rolf (83) fikk ikke være med bussen fordi han ikke hadde Vipps: – Jeg ble himla forbannet, så jeg gikk hjem … seks kilometer

Artikkeltags