– I går så det ut til at vinden ville trekke over fjellområdene og mer over mot Østlandet. Dagens prognoser viser at lavtrykket har endret bane, og vi har nå mer tillit til at lavtrykket vil gå mer oppover Vestlandet og Trøndelag.

Det forklarer vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane hos Meteorologisk institutt i Bergen.

For mens farevarselet ble oppdatert, tvitret også Meteorologene på Twitter dette:

«Ferskeste prognose viser at banen til lavtrykket er mer nordlig enn gårsdagens varsel skulle tilsi, så derfor blir det nok mindre vind enn tidligere varslet».

– For å forklare det enkelt: Det ser ikke like ille ut nå som det gjorde i går, men områdene som blir berørt har endret seg, sier meteorologen.

– Mer tydelig retning

Farevarselet for vindkast ble sendt ut tirsdag og ble oppdatert onsdag. Ifølge varsom.no vil faren øke i rundt 19.00-tiden og avta rundt midnatt. Lokalt ventes det kraftige vindkast fra sørvest på 27–33 m/s.

– Det ser nå ut for at vinden har en mer tydelig retning mot kysten av Møre og Romsdal. Det blir vind, det er det ingen tvil om, men det er fremdeles usikkert hvor kraftig vinden faktisk blir, sier Vågane.

Oppfordringen er å sikre løse gjenstander å være forsiktig med å ferdes på utsatte steder. 

Det er også meldt noe regn deler av onsdag og torsdag. NVE har også sendt ut farevarsel for jord- og flomskredfare for deler av Vestlandet. Dette gjelder for den sørlige delen av Møre og Romsdal.