– Nå har dette skjedd for tredje gang på kort tid – første gangen var for to uker siden, og forrige gang var sist uke. Og nå altså torsdag denne uken, forteller Lasse Lyster oppgitt.

Lyster er miljøveileder ved Levende Vågen, som er en praktisk- og mestringsorientert opplæringsarena for ungdomsskoler i Kristiansund kommune. Lyster forteller at ungdomskoleelever de siste ukene har stått på for å fiske krabber – de har fisket åte og satt ut teiner, og de har ventet spent på å se hvor stor fangsten ble.

– Sinte og frustrerte

Da de forventningsfulle ungdommene ble møtt med tomme teiner for tredje gang torsdag, ble skuffelsen naturlig nok stor, ifølge Lyster.

– De blir skuffet gang på gang. Det er veldig kjedelig for dem – dette er også elever som i utgangspunktet er sårbare, og det gjør ikke saken noe bedre, sier Lyster og fortsetter:

– De blir sinte og frustrerte, og de gir litt opp. De tenker at det ikke er noe vits i å prøve å fiske krabber, når de bare blir stjålet uansett.

– Foregår i stor skala

Lyster la ut et innlegg om krabbe-stjelingen på sin Facebook-side torsdag. Han forteller at han i ettertid har fått flere kommentarer fra andre som har opplevd det samme i området.

– Dette foregår i stor skala dessverre ... Kjenner flere som har gitt opp å sette ut teiner, kommenterer Tore Ludvigsen under Lysters innlegg.

– Dette har det gått sport i, derfor har jeg sluttet å sette teiner, istemmer Odd Ivar Høvik.

Oppfordrer til å ta kontakt

Nå oppfordrer Lyster – som han også gjør i Facebook-innlegget – til å ta kontakt med ham dersom noen har lagt merke til mistenkelig aktivitet i Bolga.

– Jeg har allerede fått noen tips som jeg vurderer å følge opp, men foreløpig er det ingen som har sett noe.

Lyster oppfordrer også vedkommende som har stjålet krabbene til å heller spørre om å låne teiner neste gang.

– Jeg håper personen- eller personene som har gjort dette sitter igjen med dårlig samvittighet, avslutter Lyster.