Gå til sidens hovedinnhold

Oppdaget makrellstørje på 233 kilo i oppdrettsmerd

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag ettermiddag oppdaget oppdrettsselskapet Lerøy Midt en makrellstørje i merdene på ett av sine oppdrettsanlegg i Trøndelag.

Makrellstørjen på 233 kilo ble oppdaget gjennom selskapets fôringskamera. Den svømte på rundt syv meters dyp i en av merdene på oppdrettsanlegget, skriver Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Etter at den store inntrengeren kom seg inn i anlegget har dykkere undersøkt skadene på merden, og bøtet hullet på rundt 0,5 meter i nota.

Lerøy Midt har fulgt direktoratets retningslinjer for fanging og eventuell avliving, og har i tillegg satt ut gjenfangstgarn. Så langt er det ikke meldt om rømming som følge av hendelsen.

Les også

Både denne ruggen og Lars ender opp i en kjøledisk i Frankrike

Det tok ifølge adressa.no fem timer fra kameraet oppdaget makrellstørjen til den ble fanget og lagt på is, sier Sven Amund Fjeldvær, administrerende direktør i Lerøy Midt til avisen.

- Denne type hendelser kan skje fra tid til annen, men beredskapsplaner og Fiskeridirektoratets nye løsning for varsling sikrer god håndtering av denne typer hendelser. Makrellstørjen vil nå selges til kunder innenlands.

Flere historier om makrellstørje her:

Les også

Fire båter på Nordmøre får fiske makrellstørje

Les også

Frustrerte fiskere ber folk melde fra om de ser makrellstørje

Les også

Tore tok 45 tunfisk på ett kast utenfor Smøla

 

Kommentarer til denne saken