Oppdaget makrellstørje på 233 kilo i oppdrettsmerd

Det var en fisk av denne arten som forrige uke tok seg inn i en av merdene til Lerøy Midt sine oppdrettsanlegg i Trøndelag.

Det var en fisk av denne arten som forrige uke tok seg inn i en av merdene til Lerøy Midt sine oppdrettsanlegg i Trøndelag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag ettermiddag oppdaget oppdrettsselskapet Lerøy Midt en makrellstørje i merdene på ett av sine oppdrettsanlegg i Trøndelag.

DEL

Makrellstørjen på 233 kilo ble oppdaget gjennom selskapets fôringskamera. Den svømte på rundt syv meters dyp i en av merdene på oppdrettsanlegget, skriver Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Etter at den store inntrengeren kom seg inn i anlegget har dykkere undersøkt skadene på merden, og bøtet hullet på rundt 0,5 meter i nota.

Lerøy Midt har fulgt direktoratets retningslinjer for fanging og eventuell avliving, og har i tillegg satt ut gjenfangstgarn. Så langt er det ikke meldt om rømming som følge av hendelsen.

Det tok ifølge adressa.no fem timer fra kameraet oppdaget makrellstørjen til den ble fanget og lagt på is, sier Sven Amund Fjeldvær, administrerende direktør i Lerøy Midt til avisen.

- Denne type hendelser kan skje fra tid til annen, men beredskapsplaner og Fiskeridirektoratets nye løsning for varsling sikrer god håndtering av denne typer hendelser. Makrellstørjen vil nå selges til kunder innenlands.

Flere historier om makrellstørje her:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken