Fungerende sentrum

Vi er lei av og alltid måtte bruke mer penger på transport enn de som bor i byen. Hvis vi har tenkt oss til Badeland og vi har med oss to hundre kr., må vi bruke 44 kr. på buss frem og tilbake. Det koster hundre og femti kroner for en inngangsbillett. Da har vi allerede brukt 194 kroner. Da har vi 6 kr. igjen til mat. Men de som bor i byen derimot har nå 50 kroner til mat. Dette gjelder også kino, skøytehallen, senteret, festivaler og diverse.

Trening

Vi har også mange fritidsaktiviteter i byen. Både håndball, dansing, turning, svømming osv. Vi er også veldig spente på den nye friidrettsbanen som snart står ferdig.

Styr for foresatte

Våre foresatte er nokså lei av at vi maser om å bli kjørt til byen. Drivstoffprisene gjør det bare verre nå som de har blitt skyhøye. Det koster nok like mye som om vi tar buss. Foreldrene våres har mange bedre ting å gjøre enn å bruke en halvtime på og kjøre oss frem og tilbake.

Venner

Vi har mange venner i byen. Det gjør det veldig vanskelig å møte de når det kun går 1-2 busser i timen. Og ofte må vi bytte buss på Norlandskrysset. Vi har ofte måtte sykle eller gå til Nordlandet sundbåt kai fordi at våre foresatte kan ikke kjøre oss og at det ikke kommer en buss på lang tid.

Kø og trafikkulykker

Vi har bare en vei til byen. Det er over Omsundbruen hvor det ved flere tilfeller har vært både ulykker og lang kø. Vi har måttet gå til flyplasskrysset for så å måtte vente på en buss der. Det var kun flaks at køen løsnet akkurat når vi hadde kommet på busstoppet. Hvis ikke hadde vi endt opp med å gå til Nordlandet sundbåtkai. Dette har blitt et stort problem. Vi føler oss rett og slett fanget her på Rensvik.

Vi foreslår å plassere sundbåtkaien på Rensvikholmen.

Vi håper dere tar dette i betraktning.