Om kompisfest på Gullmåsen

Hege Holten er daglig leder ved Kulturfabrikken (arkivbilde)

Hege Holten er daglig leder ved Kulturfabrikken (arkivbilde) Foto:

Av
DEL

MeningerJeg takker Brøske for å ønske Gullmåsen lykke til videre samt for hans deltakelse for regi på videoen «Eu te amo» artist Helge Gravvold. Stor stas at folk er engasjert!

Det var her fire priser som ble utdelt, ser at Brøske kun kritiserer de to prisene som ble overlatt til publikum. Med kun mulighet til å ha 50 i salen i disse koronatider tenkte jeg at dette kunne være en god måte for folk å delta på, men kanskje publikumsfavoritt er noe vi skal droppe til neste år?

Selv er jeg kjempefornøyd med samarbeidet vi hadde med KSU24/7, med en kort avstemming på Grønne løkers Facebook-side og direktesending fra Kulturfabrikken. KSU 24/7 er en viktig informasjonskanal for oss, men forstår at en her muligens ikke når utflyttede nordmøringer. Grønne løkers lyttere er veldig musikkinteresserte, så jeg har full tiltro til at de fant en verdig vinner for beste «oldies» video. I tillegg var vi på «Musikk likar'n» (ref. et annet radioprogram på samme lokalradio) og hadde god dekning i Tidens Krav på forhånd med info om hva dette gikk ut på. Noe som kanskje også ikke fanges opp av dere som er flyttet ut. Informasjon og markedsføring ble ellers holdt til et minimum for å holde dette lokalt. Skjønner Brøskes frustrasjon som utflytter samt administrator på siden «musikk fra Nordmøre» at det her ikke ble så mye info å dele på denne Facebook-gruppen.

Daniel Westad tok en storeslem på Gullmåsen

At band selv promoterer for å få stemmer til sin regissør (eller seg selv som regissør hvis de har laget videoen) er naturlig når det nå her ble en publikumspris. Jeg mener det var greit at avstemmingen var kort samt at en kun kan stemme en gang, men skjønner ønske om at dette skal vare lengre for å øke antall «views» for band/artister/regissører. Som sagt en får vurdere om publikumsfavoritt skal utgå.

Når det gjelder uttrykket «kompispris» vil jeg informere om at også min sønn deltok, andre ansatte i Kulturfabrikken og folk som har bidratt til at Kulturfabrikken ble en realitet. Dette gjelder også konferansier Dan Stian Brills deltakelse i Clint Nilsson And The Mandela Effect. Som mangeårig arrangør erklærer meg selv inhabil i nesten alle påmeldte band/artister. For å være helt sikre på å gjøre dette ryddig, ble oppdraget med å være jury til hovedprisen Beste regi satt til et firma som jobber med film i Trondheim.

Som skrevet tidligere Gullmåsen 2020 var en «pilot» Bakgrunnen for eventen: Vi har vi sett fantastiske videoer laget lokalt av for eksempel Trym Jordal, Roar Halten, Svein Junge med videoer som Ut mot havet, Vi ror for livet osv. Musikkvideoer mer i rockesjanger har dukket opp av Daniel Westad, Sverre Mollan, bandene selv med flere. Denne eventen har vist bredde og høy kvalitet på lokale produksjoner. Flere kategorier må til neste år skal vi yte disse rettferdighet, så her har jeg anbefalt noen å vente til vi får dette på plass. Er også mange gode liveopptak som ble sendt inn som ikke var med nå, men noterer at det er et ønske.

Det var også en aktualitetspris i år, den gikk til kampsangen «Vi ror for livet» med tekst og melodi av Øyboar, bilder av blant andre Audun Lie og regi Svein Junge som Brøske ikke nevner blant vinnerne.

Det viktig at en lokalt hedrer flinke folk, Gullmåsen ønsker å hedre de dyktige filmmakerne vi har og går av stabelen igjen neste år den 22 mai 2021. Vet det også er kommet spørsmål om vi her fikk midler fra fylket for å arrangere prisen, NEI det fikk vi ikke, her var det dugnadsjobbing fra flere for å få dette i stand.

Ris, ros og engasjement er forventet når en setter i gang en prisutdeling og jeg tar selvfølgelig dette med på veien videre. Siden engasjementet ble så stort vil det her også bli mulighet til å bidra i en eventkomité, så følg med for info – vi starter snart planleggingen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags