Olai (26) kan bli årets unge bonde

Olai Krekvik ønsker å øke fra 20 til 38 melkekyr etter han har utvidet fjøset. Nå kan han bli årets unge bonde.

Olai Krekvik ønsker å øke fra 20 til 38 melkekyr etter han har utvidet fjøset. Nå kan han bli årets unge bonde.

Olai Krekvik er en av 11 delfinalister som kan bli kåret til årets unge bonde 2020.

DEL

Konkurransen er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald's Norge og Felleskjøpet Agri som har til hensikt å øke rekrutteringen til norsk landbruk og å sette fokus på produksjonen av norsk kvalitetsmat.

Olai Krekvik fra Hustadvika er én av de 11 delfinalistene. Han tok over familiegården da han var 19 år gammel og har siden renovert både bolighuset og driftsbygningen.

Nå venter han på klarsignal til å utvide fjøset, slik at han kan øke fra 20 til 38 melkekyr.

Samtidig som han er bonde, kjører han traktor for et entreprenørfirma, ifølge pressemeldingen fra arrangørene av årets unge bonde 2020.

– Jeg har fagbrev som snekker, men det har egentlig aldri vært noe annet tema for meg enn å bli bonde. Det beste med å jobbe som bonde er å være selvstendig og styre sine egne dager, i tillegg til at man produserer mat av god kvalitet og bidrar til å støtte opp om landbruket, sier Olai Krekvik i presentasjonen.

Stipend og avløser i premie

Kriteriene for å være med er at bonden må være matprodusent, under 35 år, og være et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. 3 av de 11 delfinalistene går til finalen, hvor en jury ledet av landsbruks- og matminister Olaug Bollestad skal kåre en vinner.

Vinneren får 20. 000 kroner i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstjenester.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken