Det er bra å engasjere seg i ulike saker, men en stor fordel om en holder seg til fakta. Du menger deg med alle s.k. eksperter o.a. sombygger sine antagelser på usann og totalt misvisende antipropaganda.

Jeg skal prøve å formidle hva 99 % av kineserne sier. Xiaobo var nok ingen vinner for folket. Alle jeg har pratet med rister på hodet når han nevnes. Hans venner var som han selv, oppviglere som trodde de kunne tjene folket bedre med en revolusjon. Svært likt med tibetanernes Dalai Lama.

Du mangler nok dessverre endel fakta for å kunne forstå sannheten. De samme personer er det John Peder Egenæs/Amnesty o.a. prater med når de er på besøk i landet. De treffer aldri mannen i gata, eller de som bor på landet.

Urettferdig om Kina

Jeg har hatt daglig omgang med folk i alle sosiale lag, daglig i de 15 år jeg har bodd her. Jeg har derfor også kunnet motbevise alle dystre spådommer fra debattanter i ulike diskusjonsfora i norske aviser. Og flere av de sk. ekspertene har måttet melde pass og gitt meg medhold.

Synsing basert på amerikansk propaganda er ikke noe å bygge på.

«Urettferdig og udokumentert om Kina». Dette innlegget av kinesiske Yibing Liu i VG den 22.2. håper jeg at alle leste. Hun bor i Norge, er velutdannet og har familie i hjemlandet å tenke på. Det er virkelig flott at hun står åpent fram for å fortelle sannheten.

Alkoholproblem

Menneskeverd: Har barn i f.eks. Malawi og Palestina menneskeverd? Vi nordmenn bør engasjere oss i saker vi kan påvirke. Som kirkens mann bør du som oss tusenvis totalavholdne ta avstand ikke minst fra verdens desidert verste sosialproblem: alkoholmisbruk. Der har både Kirken og KrF sviktet totalt, det er tragisk mtp de tusenvis av mødre og barn som blir både fysisk og psykisk mishandlet i hjemmet.

Malawi var et vanlig u-land før norsk ølproduksjon startet opp der og i dag er landet et utfattig u-land. Her behøver vi kirkens støtte. Alle dere; vær vennlig å google litt: «Oljefondets alkoholproblem».

Hvor er de kristne?

I Palestina blir barn drept av norske våpen. Hvor er de kristne og Kirken? Oljefondets blodpenger sikrer norske gullpensjonister mer enn de har bruk for. Hvem vil avse litt av denne å gi pengene direkte til de fattigste?

Det er mange slike saker flere bør engasjere seg i, og med stemmerett har vi mulighet til å påvirke galskapen og gi de svakeste en sjanse i livet. Jeg imøteser en saklig diskusjon om disse sakene, ikke minst nå som mitt kjære gamle KrF har kjørt av veien og totalhavarert.

Les også

OL og menneskeverd