Okea med dårlig start på året: – Utfordrende tider

Okeas bygg på Råket i Kristiansund.

Okeas bygg på Råket i Kristiansund. Foto:

Oljeprisfall, koronakrise og lav kronekurs slår negativt ut for Okea.

DEL

Okea, som har kontor på Råket i Kristiansund, presenterte tirsdag en kvartalsrapport som viser at selskapet for øyeblikket lider under tre negative forhold; prisfall, kronekurs og koronakrise.

Okea hadde 551 millioner kroner i driftsinntekter i første kvartal i år, noe som er 213 millioner kroner lavere enn samme kvartal i fjor. Selskapet forklarer de lavere inntektene med lavere priser og lavere salgsvolum.

Selskapet hadde et urealisert tap på 518 millioner kroner som er knyttet til at den norske kronen er blitt betydelig svekket mot amerikansk dollar så langt i år. Dette gjør også at lånene til Okea har økt til 3,012 milliarder kroner.

– Kvartalsrapporten reflekterer den største økonomiske omveltningen på hundre år. Okea har en solid kapitalposisjon, lave produksjonskostnader på tvers av porteføljen og en dedikert organisasjon som vil styre selskapet gjennom disse utfordrende tidene for Okea og bransjen, skriver Okea-sjef Erik Haugane i en pressemelding i forbindelse med kvartalstallene.

Som alle andre oljeselskaper har Okea måttet innføre strenge smitteverntiltak i forbindelse med koronautbruddet. Det positive for selskapet er at oljeproduksjonen holder seg over 19.000 fat per dag, til tross for tiltakene.

Nettoproduksjonen var 19.099 fat per dag i første kvartal, noe som er omtrent på samme nivå (19.498) som i fjor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken