Innsendt bidrag: Konserten åpnet sart og vakkert med Nå tennes tusen Julelys. Sangen ble rolig bygd opp, og på siste vers løftet nærmest kuppelen på taket seg, og kirka fyltes med stor og flott korpsklang. Da skjønte publikum at dette ville bli en flott konsert.

Korpset, under kyndig og stødig ledelse av Torgeir Andresen teller 14 barn og noen få voksne hjelpere. I løpet av en liten time serverte disse en rekke klassikere både fra Norge og andre siden av Atlanterhavet. Vi nevner spesielt The Christmas Song og Rocking Around the Christmas Tree som to av konsertens høydepunkter. Korpset låt tight og flott, og det svingte virkelig på de raske låtene.

Feliz Navidad og Spikke, Sage Lime Banke fikk publikum til å klappe med og kjenne på den glade julestemningen.

Korpsets drilltropp imponerte med å skape en flott visuell dimensjon til flere av sangene. De deltok med både helt ferske nybegynnere, eldre barn og erfarne ungdommer. Deres innslag hadde flott koreografi skapt for kirkerommet. Det er fint å se at korps og drill utfyller hverandre og sammen utgjør en større helhet.

Benedichte Andersdatter Ranheim var konferansier, og bidro i tillegg med nydelig sang på flere av låtene. To av korpsets trompetister fikk også prøve seg som solister. Vita Lux startet nemlig med en vakker trompetsolo framført av Torben Larsen og Ann Karin Frantsvåg Naas. Det er tydelig at selv om korpset har få medlemmer, klarer dirigent Andresen å løfte hver enkelt musikant og blande sterke enkeltprestasjoner inn i fellesskapet.

Proper Produksjoner ved Steinar Løberg Værnes sto for det tekniske med lyd og lys, og begge deler fungerte veldig flott. Her var det kvalitet og profesjonalitet i alt det tekniske, og med slike rammer er det mulig for barn og unge å blomstre og skinne.

Publikum kunne også føle seg trygge, for her var smittevern høyt prioritert. Vi ble møtt av vakter som delte ut håndsprit og munnbind. Alle ble så registrert og tildelt seter. Vakter med munnbind og refleksvester loste hver enkelt til riktig plass. På vei ut ble publikum ledet ut, og det var ingen trengsel. Det er tydelig at korpset hadde stor respekt for at det faktisk var mulig å gjennomføre konserten, tross nye nasjonale innstramninger.

«Vi er svært takknemlige for godt samarbeid med kommuneoverlege Askill Sandvik og hans team, og vi er utrolig glade for at det var mulig å gjennomføre konserten,» sier styreleder og smittevernansvarlig Bente Askestad.

Glade for gjennomføringen var også publikum, og da Timmy Gresshoppes When you Wish Upon a Star ble framført, kom gåsehuden som et fløyelsteppe over de 70 frammøtte i publikum. Det var virkelig nydelig tolket av både korps og sangsolist. På tradisjonelt vis ble konserten avsluttet med

Deilig er Jorden. Trodde vi ..., men da applausen var godt i gang, overrasket korpset med en fengende versjon av Støveldansen fra «The Julekalender». En morsom vri, og en fornøyelig avslutning på en flott konsert.