Gå til sidens hovedinnhold

Nyvinning kan gi 50 milliarder i økte inntekter fra dette feltet

Artikkelen er over 1 år gammel

Nytenking og ny teknologi for mer gass fra Ormen Lange.

Undervannskompresjon på Ormen Lange har som mål å gi verdifull ekstra produksjon fra Norges nest største gassfelt. Lisensen planlegger installering av et nytt kompresjonssystem fra selskapet OneSubsea, som kan bidra til rundt femti milliarder kroner i økte framtidige inntekter. Det går fram av en pressemelding fra Norske Shell.

Prosessanlegget til Ormen Lange ligger som kjent på Nyhamna i Aukra kommune, mens driftsorganisasjonen til Norske Shell er lokalisert i Kristiansund.

Lavt CO₂-avtrykk

– Av og til er det vel verdt å bruke ekstra tid på å finne en enda smartere, bedre og mer effektiv metode for å løse en utfordring. Planen for å øke utvinningsgraden på Ormen Lang er et tydelig eksempel på hvordan et steg tilbake for å undersøke om det finnes bedre ideer og løsninger har gitt uttelling, sier A/S Norske Shells administrerende direktør Agnete Johnsgaard-Lewis i pressemeldingen.

Kompresjonsutstyret planlegges med strøm fra land, likt med eksisterende havbunnsinstallasjoner på feltet. Dette vil sikre at gass fra Ormen Lange fortsatt vil ha et meget lavt CO₂-avtrykk på produksjon og eksport av gass til Europa, påpekes det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken