Dahle Idrettslag inviterer til fakkeltog, gløgg, pepperkaker og storslagent fyrverkeri på årets siste dag.

– Ja, vi er tidlig ut med informasjon, men vi har en Spleis-aksjon gående. Jo mer penger vi får inn, jo bedre vil fyrverkeriet bli, sier Dahle-leder Julian Vangen.

Han er opptatt av at breddeklubben skal være mer enn et fotballag. Han ønsker at Dahle IL skal ta et aktivt ansvar for å skape et godt bomiljø i bydelen på Nordlandet.

Brannvesenet er positiv

Pyrotekniker Christoffer Hals har selv spilt fotball i gul drakt. På nyttårsaften har han ansvaret for at himmelen over Dale skal lyses opp i all verdens farger.

– Vi har fått godkjenning fra brannvesenet. Alt gjøres selvsagt innenfor regelverket og vi skal selvsagt ikke fyre opp fra selve fotballbanen, men fra en godt egnet plass nærmere selve Kvernberget, sier Christoffer Hals.

Men klubbens kunstgressbane blir samlingspunkt får både medlemmer og alle andre på Dale inviteres med på nyttårsfest.

– Vi møtes ved Dahlehallen. Så går vi opp til banen. Her skal i kose oss og se på fyrverkeriet, sier Vangen.

Fakkeltoget settes i marsj klokka 19.00. Hals og hans hjelpere smeller i gang klokka 20.00.

Konstituert brannsjef Jarl Aspen er glad for at bruk av fyrverkeri overlates til profesjonelle.

– Ja, dette er et veldig bra initiativ, sier Jarl Aspen.

Følger smittevernregler

Kristiansund kommune har i flere år hatt tradisjon for å ha storslagne oppskytinger. Det smeller både fra Varden og havna.

– Vi har snakket med kommunen. De skyter opp fra Varden klokka 17.15, mens fyrverkeriet fra havna jo alltid er ved midnatt. Det er topp at det blir flere slike oppskytinger, sier Hals.

– 2020 har jo vært et veldig spesielt år. Derfor tror jeg en slik markering på nyttårsaften vil bli spesielt populær i år. Det er bra å være sammen om noe felles, sier Camilla Solbakken i Dahle IL.

– Alt vi skal gjøre skal selvsagt foregå innenfor de til enhver tid gjeldende smittevernregler, sier hun.