Gå til sidens hovedinnhold

Nytt smittetilfelle i Averøy – frykter økt fare for spredning

Averøy kommune melder fredag om et nytt tilfelle av koronasmitte.

– Kriseledelsen fikk torsdag ettermiddag beskjed om at vi har fått ett nytt smittetilfelle i Averøy. Smitten kommer fra innreise fra Trondheim. Personen er isolert og nærkontakter er kartlagt, satt i karantene og testet. Vi har bedt om prioritet på testsvar og håper det foreligger i løpet av fredagen, opplyser kommunen i en melding på sin egen hjemmeside.

Ifølge meldinga jobber kommunens smittesporingsteam fortsatt med kartlegging av sekundærkontakter.

Nytt smittetilfelle

Fredag kveld varsler kommunen at testresultatene fredag ettermiddag viser at en av nærkontaktene også har testet positivt. Denne personen er nå isolert. Kommunens smittesporingsteam jobber fortsatt med kartlegging av sekundærkontakter.

I midten av november gikk Averøy kommune ut med en sterk anbefaling om at studenter og andre som kommer hjem til jul fra et område med høy smittespredning, går i frivillig tidagers karantene.

Munnbindbruk

– Vi frykter at julen blir høysesong for smitte, og som vil føre til en overbelastning for våre helse- og omsorgstjenester. Vi er svært avhengige av at hver enkelt overholder smittevernreglene, tar ansvar for seg selv og sine nærmeste, sier rådmann Berit Irene Hannasvik i meldingen.

Kommunen anbefaler sterkt å vurdere nødvendigheten og begrense antall besøk og besøkende til personer som er i risikogruppene, og smittevernlege David Mård oppfordrer på det sterkeste å bruke munnbind der det ikke er mulig å holde avstand.

Kommentarer til denne saken