Onepark opplyser i en pressemelding fredag at de har vunnet en anbudskonkurranse om drift av parkering på 28 flyplasser tilhørende Avinor. Kvernberget er på lista.

Kontrakten er verdt 850 millioner kroner og gjelder for fem år framover i tid til oktober 2027. .

– Avinor er allerede vår største kunde, som vi har et veldig godt samarbeid med. Nå kan vi bruke all den erfaringen til å gjøre parkeringstilbudet enda bedre på alle disse 28 flyplassene, sier administrerende direktør Leif Nymoen i Onepark.

Ifølge pressemeldingen blir det nå samme parkeringsopplegg følgende steder: Bodø, Tromsø, Kristiansand, Ålesund, Harstad-Narvik, Kristiansund, Alta, Kirkenes, Bardufoss, Hammerfest, Brønnøysund, Florø, Molde, Lakselv, Vadsø, Stokmarknes, Mosjøen, Sandnessjøen, Sogndal, Ørsta-Volda, Leknes, Svolvær, Førde, Mo i Rana, Røros, Rørvik, Sandane og Namsos.

Kontrakten har en trinnvis oppstart, som innebærer at Onepark overtar driften på de mindre flyplassene allerede i oktober 2022.

I sum utgjør kontrakten 10.764 parkeringsplasser. I fjor vant Onepark anbudet på Oslo lufthavn for andre gang, og fikk fornyet den kontrakten med ytterligere fem år.

Opplevelse

– En god parkeringsopplevelse er viktig for Avinor, da dette er starten på reisen for mange. I tillegg er parkering med på å finansiere det norske luftfartsnettverket, sier Amy Løken-Erichsen i pressemeldingen. Hun er kommersiell leder for Landside i Avinor.

Gode parkeringsopplevelser er det ikke alle som har fått på Kvernberget de siste årene, der Apcoa i dag drifter parkeringen. Du kan lese mer om det her:

Og her: