Det er allerede advart om lokal gress- og lyngbrannfare på Nordmøre. Og fra søndag gjelder et nytt farevarsel.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om is på gult nivå.

– Søndag ettermiddag og kveld er det fare for is i ytre strøk av Nordmøre, på grunn av regn som fryser på bakken, står det i varselet.

Dette kan føre til lokalt vanskelige kjøreforhold.

– Lokale forskjeller

– Vær ekstra oppmerksom; isen kan være vanskelig å se. Vurder bruk av brodder, beregn ekstra tid til transport og kjøring, bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Sjekk også veimeldinger, skriver Meteorologisk institutt.

Farevarselet om is gjelder søndag klokken 15–23.

– Fra søndag ettermiddag kan vi vente nedbør langs kysten og ytre strøk på Nordmøre som kan fryse til is. Dette vil vare ut søndagen. Det er lokale forskjeller, så snøen vil variere fra sted til sted, sa vakthavende meteorolog Aslaug Skålevik Valved i Meteorologisk Institutt til TK lørdag.

Fortsatt fare for brann

Det andre gjeldende farevarselet på Nordmøre, om gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i lavlandet, vil trolig videreføres. Meteorologisk institutt har hatt farevarsel om dette i en periode på over en uke nå, og dette vil gjelde inntil det kommer nedbør av betydning.

Varselet om skogbrannfare er på gult nivå, og gjelder for ytre strøk av Nordmøre og Sør-Trøndelag.

– Vegetasjon kan svært lett antennes og veldig store områder kan bli berørt. Vær svært forsiktig med åpen ild, skriver Meteorologisk institutt.

Lenger sør i fylket er farevarselet på oransje nivå, siden onsdagens regnvær bare kom på Nordmøre.