Dette skjedde i natt

Tilstanden til den rabiessmittede pasienten som er innlagt i Førde, er svært kritisk. Illustrasjonsfoto.

Tilstanden til den rabiessmittede pasienten som er innlagt i Førde, er svært kritisk. Illustrasjonsfoto. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 6. mai.

DEL

Norsk kvinne har anmeldt gjengvoldtekt

Sju franske brannmenn er satt i arrest etter at en norsk kvinnelig student anmeldte dem for gjengvoldtekt i Frankrike.

Mennene var natt til søndag i politiets varetekt, skriver franske Le Parisien. Hendelsen skal ha skjedd natt til lørdag.

Kritisk for rabiessmittet

Tilstanden til den rabiessmittede pasienten som er innlagt i Førde, er svært kritisk, ifølge NRK.

– Pasienten ble bitt av en hund under en ferietur i Sørøst-Asia for to måneder siden og har blitt gradvis dårligere, heter det i en pressemelding fra Helse Førde lørdag. De opplyste da at pasienten var alvorlig syk, men ønsket ikke å kommentere tilstanden utover det. Tilstanden til personen er nå «svært kritisk».

Minst 40 omkom i flybrann

Minst 40 mennesker omkom i brannen på et passasjerfly på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva, ifølge russiske myndigheter.

Talskvinne for kommisjonen som undersøker ulykken, Elena Markovskaja, opplyste først at 41 av 78 omkom, men helseminister Veronika Skvortsova sier at 38 overlevde, noe som gir et dødstall på 40. Det melder nyhetsbyrået AP.

Rekkehus totalskadd i brann

Det var natt til mandag full overtenning i fire leiligheter i et rekkehus i Nesna i Nordland. Alle de fire leilighetene ble totalskadd i brannen som oppsto like over klokken 1.

Alle beboerne er gjort rede for.

Tap for Stars

Mats Zuccarello og Dallas Stars kunne avgjøre på hjemmebane, men tapte 1–4 i sjette kamp i NHL-kvartfinalen. Dermed venter en avgjørende bortekamp tirsdag.

Det står 3–3 i sluttspillserien mellom de to lagene etter at St. Louis Blues slo tilbake. Dallas Stars hang lenge med i kampen, men ble hardt straffet i midten av tredje periode da gjestene punkterte kampen med to raske scoringer.

Artikkeltags