Vil ikke bli ordfører om han kommer tilbake

Tilbake?: Bergsvein Brøske var ordfører i Surnadal i 11 år. Nå vurderer han å stille på Sp-lista igjen, men ikke som ordførerkandidat.

Tilbake?: Bergsvein Brøske var ordfører i Surnadal i 11 år. Nå vurderer han å stille på Sp-lista igjen, men ikke som ordførerkandidat.

Artikkelen er over 4 år gammel

Bergsvein Brøske vurderer lokalpolitisk comeback, men ikke som ordførerkandidat.

DEL

Bergsvein Brøske (Sp) forlot den lokalpolitiske arena for sju år siden. Da hadde han vært ordfører i nesten tre perioder. Siden den gang har han vært fast medlem i fylkestinget.

Brøske er i år leder av nominasjonsnemnda i Surnadal Sp. Forleden fikk medlemmene tilsendt en foreløpig alfabetisk liste over aktuelle kandidater til Sp-lista ved kommunevalget neste høst.

– Medlemmene utfordres der på to ting: er det andre aktuelle kandidater til lista, og hvem skal være partiets ordførerkandidat, forteller Brøske.

– På den lista står ikke Bergsvein Brøske?

– Nei. Jeg er i en prosess. Det er diskusjoner på gang, om blant annet kommunereform, som jeg kjenner jeg har lyst til å ta del i.

– Men om du stiller på lista, så er du ikke ordførerkandidat?

– Nei, det har jeg vært i 11 år. Jeg har det veldig bra i Amfi, og vil om jeg stiller på lista, bare være en menig listekandidat.

Surnadal Sp satser på å ha lista klar før jul.

– Vi skulle gjerne hatt flere navn, det er ikke lett å finne nytt mannskap. Folk har mange gode grunner til ikke å delta i lokalpolitikken, sier Brøske, som likevel er trygg på at Sp-lista blir slagkraftig.

– Vi har mange flinke kandidater, sier Brøske.

Artikkeltags