Vi har testet elektrisk tohjuling

Artikkelen er over 6 år gammel

... og vi ble helt frelst.

DEL

Du har sikkert sett dem på film og TV, folk som ruller rundt i byer, kjøpesenter eller flyplasser på elektriske tohjulinger som responderer og tar deg dit kroppen og armene dine forteller den at den skal ta deg.

Det er per dags dato forbud mot å bruke dette kjøretøyet i Norge, men statsminister Erna Solberg gikk raskt ut etter valget i fjor og varslet at forbudet skal oppheves, muligens i løpet av våren 2014.

Det mest kjente merket på de elektriske tohjulingene er Segway. Tidens Krav fikk fredag ettermiddag prøve to eksemplarer av en av konkurrentene til Segway, nemlig WR.

Asgeir Ove Dahl fra Averøy er daglig leder i Dahls Interiør på Kårvåg, og er mannen som har importert doningene til Nordmøre.

- Jeg har lenge hatt lyst til å prøve en slik. Jeg tenkte først at jeg skulle prøve å bli norsk Segway-importør, men fant fort ut at det ble litt for dyrt. Derfor falt valget på WR, sier han.

Dahls Interiør er en liten familiebedrift som produserer og selger kjøkken, bad, garderobe, skyvedørsgarderober, skranker og andre spesialinnredninger.

- Nå skal du også begynne å selge elektriske tohjulinger?

- Vi får se an litt på etterspørselen, men det er det som er planen, ja, sier Dahl.

Enkelt og intuitivt

Tidens Kravs reportere måtte selvsagt prøve ut tohjulingene.

Se journalist Trygve Strand Joakimsen kjøre WR øverst i artikkelen

Ved første øyekast så det noe vrient ut å skulle betjene denne selvbalanserende doningen på to hjul - kanskje mest fordi vi aldri hadde vært borti noe liknende tidligere.

Men det tok ikke mange sekundene før «feelingen» var på plass, og etter et minutt eller to var vi helt frelst.

Kort oppsummert: Elektrisk tohjuling er både enkelt og intuitivt, det tar kort tid å lære seg det, du kommer deg effektivt rundt - og det er fantastisk morsomt!

Du finner mer informasjon om WR-tohjulingene på Dahls Interiørs hjemmesider.

Artikkeltags