Dørselgere pågrepet og sendt ut

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tirsdag 12. desember fikk politiet melding om flere pågående dørselgere på Vestnes som opptrådte skremmende og plagsomt.

To av mennene som deltok i dørsalget er nå utvist for to år og er på vei ut av landet.

Det melder Møre og Romsdal politidistrikt i ei pressemelding.

De to er polske statsborgerne i 20-åra.

Mennene vedtok forelegg for flere forhold av hensynsløs og skremmende atferd og overtredelse av markedsføringsloven for urimelig handelspraksis.

Det var publikum som meldte fra om at flere utenlandske personer oppsøkte private hjem og drev dørsalg av blant annet julepynt på Sunnmøre og på Vestnes. Dette ble enkelte steder utført på en slik måte at det virket skremmende og plagsomt. Dørselgerne skal blant annet ha satt foten mellom dørkarm/dør og kommet inn i gangen.

Jevnt gjennom året får politiet inn meldinger om fremmende som ringer på døra og byr frem varer eller tigger med diverse budskap. Desember er ikke noe unntak.

- Det å ringe på, eller det å selge på døra er i utgangspunktet ikke forbudt, så folk må vurdere. Kjenner du ikke de som ringer på trenger du ikke åpne. Ingen skal kjenne seg presset til å kjøpe lodd, varer som bys frem eller å gi penger.   Noen kan være mer pågående enn andre og vi vet at dette kan kjennes vanskelig å handtere. Spesielt barn og eldre kan bli utrygge, sier lensmann Jan Magnar Sandvik i Vestnes lensmannsdistrikt.

Politiet vil ha tips fremover om dørselgere eller tiggere som oppleves som aggressive i sin tilnærming eller på annen måte tar kontakt på en slik måte at det kjennes ubehagelig eller utrygt. Det er ikke noe påfallende volum i politidistriktet, men vi ønsker å følge med på aktiviteten.

Artikkeltags