Gå til sidens hovedinnhold

Venter på første salve

Artikkelen er over 11 år gammel

Todalingene ønsker den planlagte Trollheimstunnelen velkommen. – Debatten om trasevalg er vi ferdige med, vi venter bare på første salve.

Det sier Dan Roger Pedersen, Jon Bruset og Ragnar Halle. Foruten å være bosatt i Todalen, er de også lokalpolitikere. Nå står de fram på vegne av det de er trygge på er flertallet i bygda og forsvarer planene om Trollheimstunnelen og det trasevalg som er gjort.

Nei til bru

– Valget er tatt, og vi har ikke behov for bru over Todalsfjorden for å realisere dette prosjektet. Hallset bru har vært ferdig i mange år, og vi inne i Todalen venter bare på første salve for selve tunnelen like ved, sier de tre.

De liker svært lite at noen forsøker å så tvil om hva todalingene vil.

Ferdig

– Denne debatten er vi ferdige med for mange år siden. Egentlig burde de som har startet omkampen ikke fått svar fra noen, men enkelte argument er bare slik at de må svares på, sier Jon Bruset.

– Naturligvis er det todalinger som er imot, det skulle da bare mangle. Men denne saken er ferdig utredet, og vi har verken behov eller tid til nye år med utredninger nå. Det eneste som da skjer er at andre prosjekt i andre deler av fylket fyker forbi oss på prioriteringslistene, sier Dan Roger Pedersen.