Gerd Ingrid Kvendset i Laget Vårsøg fant tonen sammen med aktørene Henning Sommerro, Jan Eggum og Catriona MacDonald i det tørre teltet ved kulturhuset etter fredagens søkkvåte Kleivakveld. Etter nesten to uker uten nedbør, måtte det naturligvis komme ei skikkelig skur som varte i akkurat to timer fra Kleivakvelden startet til siste strofe av Vårsøg fadet ut.

Suverent storband

Men det skal mer enn en regneling til for å stoppe søget av vår, og ølteltet fikk etter hvert bra med besøk da Kristiansund storband spilte suverent sammen med blant andre John Pål Inderberg.

Det tettpakkede programmet fortsetter både lørdag og søndag. Svein Sæter har bokbadet NRK-journalist Sigrun Slapgard, og det blir Alf Prøysen på alles lepper, først på biblioteket og senere lørdag ettermiddag med konsert i Storstuå.

Lørdagen avsluttes med Valseria på Åsen, der det blir en hyllest av 3-takta.

Kirke, mat og tango

Søndag er det også mange poster på programmet. Kirkekonserten i Stangvik er nok høydepunktet for mange, mens andre gleder seg mest til søndagskveldens mat- og konsertopplegg på hotellet. Der blir det heftige tangorytmer og en smakebit av argentinsk kultur og mat.