Varetektsfengslet etter rus og trusler

I varetekt: Nordmøringen i 20-årene ble ilagt fire uker varetekt.

I varetekt: Nordmøringen i 20-årene ble ilagt fire uker varetekt.

Artikkelen er over 5 år gammel

Sunndal: En nordmørsmann tidlig i 20-årene er i Romsdal tingrett varetektsfengslet i fire uker, derav to med brev- og besøksforbud.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Mannen skal i lengre tid ha ruset seg, og det toppet seg den 10. september da han ble han pågrepet etter å ha utøvd vold mot samboeren og truet sin far på livet.

I august i år tok 20-åringen en overdose, og ble innlagt på sykehus. Siden har han jevnlig ruset seg på amfetamin, opiater og benzodiazepin.

Da han kom hjem til samboeren den aktuelle dagen, var han ruset og sint. Det endte med at han skubbet henne, tok kvelertak og knuste mobiltelefonen hennes.

Senere, da hans far kom, sparket han ham i foten. Han hadde fått det for seg at faren skulle ta samboeren fra ham. Senere fant han fram et balltre, og oppsøkte faren. Med dette knuste han postkassa, og kastet det etter bilen der hans samboer og far søkte tilflukt.

Når retten fant det formålstjenlig å varetektsfengsle mannen, er det begrunnet med at det er nærliggende fare for at siktede ville forspille bevis ved å kontakte sin far og samboer for å få dem til å endre forklaring.

Så sent som i mars i år ble nordmøringen dømt til samfunnsstraff. Også den gang var det vold og trusler mot sin egen far som lå bak.

I mellomtiden har mannen gjort et forsøk på å gjennomføre et sinnemestringskurs, men dette kom det ikke noe særlig ut av da han slet med motivasjonen.

Siktede har erkjent straffskyld for forholdene, men nekter straffskyld for en tredje post der han skal ha truet en bekjent.

Når saken mot mannen er klar for beramming er usikkert, men det antydes fra rettens side at mye kan være gjort på de fire ukene som han nå skal sitte i varetekt.

Artikkeltags