Uvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering

Flere personer er isolert etter et jordras på Osterøy i Vestland

Flere personer er isolert etter et jordras på Osterøy i Vestland Foto:

Av

Kraftig vind og nedbør over Sør-Norge har ført til veltede trær, stengte veier og avlyste ferjeavganger. Flere personer er isolert etter et jordras på Osterøy.

DEL

Politiet har ikke oversikt over mange personer som er berørt, men bare i ett av områdene på øya er rundt 15 personer isolert, melder Bergens Tidende.

Raset gikk 200 meter vest for Kallestad bro og sperrer to veier. Det er 15 til 20 meter bredt og tre meter høyt, ifølge Vegtrafikksentralen. Jordraset gikk over veien og ned til Kallestadsundet.

Veien er fremdeles sperret og vil ikke bli gjenåpnet søndag.

– Grunnen er at massene må stabilisere seg før mannskapene kan begynne med opprydning. Det er også meldt om mer nedbør det kommende døgnet, skriver Vegtrafikksentralen.

Det skal gjøres en ny vurdering klokken 15 mandag.

Politiet varslet om raset klokken 23.50 lørdag kveld etter selv å ha blitt varslet en snau halv time tidligere. Ingen personer eller biler skal ha blitt tatt av raset. Det er heller ingen hus i umiddelbar nærhet til raset.

Brannvesenet fjerner trær som har falt ned over hus og trær i Drøbak natt til søndag som følge av sterk vind. Ingen ble skadd i hendelsen.

Brannvesenet fjerner trær som har falt ned over hus og trær i Drøbak natt til søndag som følge av sterk vind. Ingen ble skadd i hendelsen. Foto:

Over 30 nedblåste trær

Kraftig vind og nedbør over Sør-Norge førte natt til søndag til meldinger om 30 trær over veiene i Østfold og Follo. Bare siden klokken åtte søndag morgen, har det kommet inn seks nye meldinger om nedblåste trær, opplyser Øst politidistrikt.

Ved to av tilfellene er parkerte biler og hus truffet ved Drøbak. Ingen personer er truffet av trærne.

Color Line har kansellert ferjeavgangene fra Hirtshals til Kristiansand, som følge av værforholdene søndag. Det gjelder også ferjeavgangene mellom Strømstad og Sandefjord.

Østfoldbanen østre linje er stengt mellom Mysen og Spydeberg er stengt søndag ettermiddag fordi et tre har falt over sporet, opplyser BaneNor.

Mange stengte veier

Mens det blåste kraftig på Østlandet, var de fleste fjellovergangene i Sør-Norge søndag morgen stengt som følge av forholdene. Like før klokken 12 søndag ble flere veier gjenåpnet.

Riksvei 7 over Hardangervidda og E134 over Haukelifjell er fortsatt stengt, opplyser Vegtrafikksentralen søndag ettermiddag.

Fylkesvei 52 over Hemsedalsfjellet og fylkesvei 50 Hol-Aurland er åpen, men bare for kolonnekjøring.

I Midt-Norge melder Statens vegvesen om at fylkesvei 705 mellom Stuggudal og Brekken i Tydal er stengt på grunn av uvær. E6 over Dovrefjell ble stengt sent lørdag kveld og omkjøring ble skiltet til riksvei 3 gjennom Østerdalen, men klokka 6.30 ble veien over fjellet åpnet igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken