Meteorologisk institutt varsler at ekstremværet Aina bringer med seg sterk vind, store nedbørmengder og bølger på opp mot 11 meter. Det er Rogaland og Hordaland som rammes hardest.

Fredag morgen var sju fergesamband i Hordaland, ett i Rogaland og ett i Sogn og Fjordane innstilt som følge av dårlig vær. I tillegg var det redusert kapasitet på to fergesamband i Rogaland.

Skøyter gikk ned

Brannvesenet i Hordaland måtte i løpet av natten rykke ut til Tofterøy i Vik kommune.

– Det var en person som hadde problemer med en skøyte som tok inn vann. Den lå ved siden av en annen skøyte, og begge gikk ned, sier vaktkommandør Stig Tetler til NTB.

Han sier at begge skøytene var gamle.

– Dene ene var 40 fot og den andre var 50 fot. Den ene kunne man se, mens den andre var forsvunnet, sier Tetler.

Det ligger en del vrakgods igjen inne i viken hvor båten gikk ned.

Utover denne hendelsen har brannvesenet i Hordaland ikke hatt mange værrelaterte utrykninger i løpet av natten.

– Det har gått ganske greit. Vi hadde egentlig forventet mer, sier vaktkommandøren.

Full storm

Meteorologisk institutt sendte ut sin siste væroppdatering fredag klokka 4.10.

– På kysten av Rogaland og Hordaland er det er observert vestlig full til sterk storm og kraftige vindkast på over 35 m/s. Natt til fredag vestlig full storm 25 m/s utsatte steder sør for Sognefjorden, skriver meteorologene.

Det ventes vindkast på 35–40 m/s inn over land. Fra fredag morgen er det ventet nordvest liten til full storm 25 m/s.

Natt til fredag lå det et stormsenter rett vest for Møre og Romsdal. Det ventes full storm utsatte steder, og kraftige vindkast inn over land. Kombinasjonen av sterk vind, store nedbørmengder og høye bølger gir potensial for store ødeleggelser, varsler meteorologene.

Klokka 5 fredag morgen opplyser Sørvest politidistrikt at uværet ikke har medført noe ekstraarbeid for politiet sin del.