Glatte veier skaper utfordrende kjøreforhold i Midt-Norge

En rekke trafikkulykker oppsto som natt til tirsdag som følge av glatte veier. Kjør etter forholdene, advarer Vegtrafikksentralen. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

En rekke trafikkulykker oppsto som natt til tirsdag som følge av glatte veier. Kjør etter forholdene, advarer Vegtrafikksentralen. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av

En rekke trafikkulykker skjedde natt til tirsdag på glatte veier. Kjør etter forholdene, lyder påminnelsen fra Vegtrafikksentralen.

DEL

To personer i Oppdal i Trøndelag ble tatt med til legevakta etter at bilen deres havnet i grøfta rett før midnatt.

Få minutter senere havnet en annen bil i grøfta, denne gangen ved Stokkanhaugen i Trondheim, ifølge Trøndelag politidistrikt.

– Det er glatt på stedet, men det er ingen personskade, tvitret politiet etter bilbergingen.

Fylkesvei 40 mellom Rødberg og Geilo er tidlig tirsdag åpnet for fri ferdsel etter berging av vogntog som kjørte ut av sporet. Et annet vogntog havnet i en lignende ulykke ved Svandalsflonatunnelen, som var stengt i over en time mens berging pågikk.

– Det er stedvis glatt i området, og vi ber alle kjøre etter forholdene, skriver Vegtrafikksentralen Sør på Twitter.

Det er meldt om snø og fallende temperaturer flere steder i Norge de kommende dagene. Tirsdag er det ventet så mye som 30 til 35 centimeter snø i Møre og Romsdal, ifølge Yr.

Snø på flere veier på Nordmøre

Sjekk forholdene på veiene med Vegvesenets webkamera.

Se værmeldingen «

Her finner du våre artikler om været. Trykk knappen for å se værmeldingen for i dag.

Artikkeltags