Ylva ruller inn over Nord-Norge

Bodø  20150207.
Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet "Ole" traff land. Flere skuelystne samlet seg ved moloen i Bodø havn for å kjenne på naturkreftene. Flere steder langs kysten er det meldt storm og orkan. 
Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix

Bodø 20150207. Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet "Ole" traff land. Flere skuelystne samlet seg ved moloen i Bodø havn for å kjenne på naturkreftene. Flere steder langs kysten er det meldt storm og orkan. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologisk institutt har utstedt ekstremværvarsel for stormen Ylva i Nord-Norge. Meldingen om uværets første skader kom tidlig torsdag. 

DEL

– Et tre har blåst ned og ligger tvers over veien. Entreprenør på vei for å få dette fjernet. Enn så lenge er E6 stengt, skriver politiet i Nordland på Twitter. En person kjørte på treet da det falt ut i veibanen rett foran bilen, men det er kun snakk om materielle skader, opplyser politiet.

Ved Kattfjordeidet på Kvaløya utenfor Tromsø blåste en buss av veien litt før klokken 6. Sjåføren var alene i bussen, og kan ifølge politiet ha fått mindre skader.

I Fauske har takplater blåst ned fra et næringsbygg. Brannmannskaper jobber for å sikre bygget.

Varselet, som først ble utstedt onsdag kveld, gjelder for Troms, Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten.

Folk oppfordres til å være forsiktige og sikre løse gjenstander. På det meste kan vindstyrken komme opp mot 50 meter per sekund i kastene. Stormen vil i hovedsak ramme indre strøk, opplyser Meteorologisk institutt.

På Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten er vinden ventet å minke torsdag kveld i sør. I nord vil den først avta fredag morgen, det samme gjelder for Troms.

Artikkeltags