Uvær over store deler av landet

Uvær ventes over store deler av landet tirsdag kveld. Her fra Bodø i februar.

Uvær ventes over store deler av landet tirsdag kveld. Her fra Bodø i februar. Foto:

Av
DEL

Fra tirsdag kveld blir det uvær over store deler av landet, og det kan blant annet blir opp mot en halvmeter snø og svært kraftig vind en rekke steder.

I Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag er det sendt ut farevarsel for tirsdag kveld om kraftige vindkast mellom 27 og 30 meter per sekund, ifølge meteorologene.

Les også: Rufsete vær da «Svanøy» ble buksert inn til Halsa

På Helgeland og Saltfjellet er det ventet vindkast på mellom 27 og 35 meter per sekund fra tirsdag kveld og fram mot onsdag formiddag.

Det er dessuten kuling en rekke steder i landet. Det er kolonnekjøring på en rekke fjelloverganger på grunn av uvær og sterk vind. En rekke fjelloverganger er også stengt, deriblant riksvei 15 over Strynefjellet.

I Agder og Telemark, Vestfold og Østfold og Buskerud er det sendt ut farevarsel på grunn av mye snø og nedbør. Det er ventet mellom 30 og 50 centimeter snø, lokalt kan det bli mer.

– Det er Østlandet vest for Oslo, altså Telemark og indre deler av Vestfold som vil få mest, sier statsmeteorolog Håvard Thorset ved Meteorologisk institutt til VG.

– Det er dessuten betydelig snøskredfare i store deler av Sør-Norge, og moderat i store deler av Nord-Norge, samt på Nordenskiöld Land på Svalbard, advarer meteorologene.

Se værmeldingen «

Her finner du våre artikler om været. Trykk knappen for å se værmeldingen for i dag.

Artikkeltags