Har du feriedager til gode bør du ta dem kommende uke – det blir opp mot 30 grader

- Gode sommartemperaturer i starten av uka i #SørNorge, skriver Yr.no på Twitter.

- Gode sommartemperaturer i starten av uka i #SørNorge, skriver Yr.no på Twitter.

Mandag og tirsdag blir det sommervarme på Nordmøre.

DEL

Helt på slutten av årets siste sommermåned kan vi igjen få oppleve sol og sommervarme. Denne helga har det vært høye temperaturer i resten av Europa, mandag kommer varmen nordover.

Yr.no er det varslet over 27 grader på Indre Nordmøre både mandag, tirsdag og onsdag. Slik det ser ut nå blir det nærmere 30 grader enkelte steder på tirsdag.

Varmen varer bare noen dager, så vi kan ikke forvente at badetemperaturen skyter i været, men det er fortsatt rundt 15 grader i sjøen. Det viser i alle fall målingene til Kristiansund kommune.

Hvor det blir varmest er usikkert og avhengig av lokale sky- og vindforhold, men varselet viser 30 grader både i Sunndal og Surnadal! I Kristiansund og ute ved kysten blir det trolig ikke mer enn rundt 25.

Kommer fra Europa

Temperaturøkningen skyldes et høytrykk øst for oss som tar med seg varm luft fra sørlige breddegrader.

– Høytrykket drar med seg luften nordover, og onsdag eller torsdag vil også Nordland og Troms få temperaturer omkring 20 grader, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til NRK.

Allerede torsdag kommer det skyer og regn, og det er ikke noen utsikter til at vi får flere slik varme perioder utover høsten. Derfor kan det være lurt å få med seg disse varme augustdagene.

Artikkeltags