Vær forberedt på det meste av vær på nasjonaldagen!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bunadsvær i sør, stillongs i nord. På Møre bør man holde paraplyen i beredskap.

DEL

For selv om man kan få brukbart vær først på dagen, varsles det at regn og snø(!) skal falle over Møre og Romsdal og Trøndelag til kvelden.

Sola vil skinne over Sør-Norge på nasjonaldagen, mens temperaturen vil holde seg på fint bunadsnivå. Nordpå anbefales det derimot å finne fram både paraply og stillongs.

I fjor fikk Nord-Norge det desidert fineste 17. mai-været. I år må imidlertid nordlendingene belage seg på temperaturer ned mot 0 grader, sludd i fjæresteinene, vind og mye nedbør – noe som kan gjøre 17. mai-feiringen til en sur fornøyelse.

En fattig trøst er at det også kan skye til sørpå utover kvelden, opplyser vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Sludd og snø

Det er kjølig havluft med nedbør som kommer inn over hele Nord-Norge fra mandag av, som bidrar til det elendige 17. mai-været.

– Nedbøren kommer stort sett i form av regn, men enkelte steder kan det bli både sludd og snø temmelig langt ned, sier Granan.

Det er sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold i Nordland og Troms.

Men i Øst-Finnmark blir det ikke så ille, opplyser meteorologen.

– De får lite nedbør i forhold til resten av Nord-Norge, sier han.

Også på Svalbard kan folk vente seg en brukbar 17. mai med oppholdsvær og et par plussgrader.

Men i Møre og Romsdal og Trøndelag blir det regn og snøbyger utover kvelden. Trass i mulige gløtt av sol vil det holde seg forholdsvis kjølig i Trondheim, og i tillegg kan det komme en regnbyge eller to.

Godt bunadsvær

Sør for Dovre blir det for det meste oppholdsvær, særlig østafjells.

– Vi venter opp mot 16-17 grader enkelte steder på Østlandet. Det blir ikke så veldig varmt, men godt bunadsvær, sier Granan.

Det er heller ikke ventet regn sørpå. Derimot kan det falle en og annen dråpe i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Dermed ser det ut til at det er Østlandet og Oslo som får det beste 17. mai-været i år. Fortjent, vil noen muligens mene, ettersom hovedstaden opplevde en uvanlig sur og kald nasjonaldag i fjor.

Artikkeltags