Var «postbud» for konkursrytter

Angrer: Av alle ting han har vært med på i sitt snart 42 år lange liv, er det helt klart hans engasjement hos vikarbyrået Kapital & Finans Bjørn Gunnar Ansnes angrer desidert mest på.

Angrer: Av alle ting han har vært med på i sitt snart 42 år lange liv, er det helt klart hans engasjement hos vikarbyrået Kapital & Finans Bjørn Gunnar Ansnes angrer desidert mest på.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Surnadal: Todalingen Bjørn Gunnar Ansnes påtok seg å åpne og videresende posten for et vikarbyrå med base i Oslo. Han ble lurt.

DEL

Nå er firmaet konkurs, og bostyrerapporten er oversendt politiet.

I slutten av 2006 ble Ansnes kontaktet av en representant for Rent AS. Han fikk vite at selskapet, som drev med utleie av polsk arbeidskraft, ønsket å flytte sitt hovedkontor til Todalen. Motivet var å spare arbeidsgiveravgift. Ansnes skulle få 1.300 kroner i måneden for bryet.

206 krav

I april 2007 gikk firmaet, som på dette tidspunktet nylig hadde endret navn til Kapital & Finans AS, konkurs.

Overfor Dagens Næringsliv karakteriserer bostyrer Asbjørn Røvik konkursen som en av de verste han har vært borti. I alt 206 krav på til sammen 18 millioner kroner er meldt til boet. Omsetningen i 2006 var på over 50 millioner kroner.

Hovedmannen, en 49 åring fra Oslo, har ifølge Dagens Næringsliv 14 konkurser bak seg. Han har vært ilagt tre konkurskarantener, i tillegg til en fengselsdom for bedrageri.

Politijurist May Britt Berg i Nordmøre og Romsdal politidistrikt bekrefter overfor Tidens Krav at de har mottatt bostyrerapporten, og at saken vil bli etterforsket.

– Blant annet vil vi etterforske ulike pengetransaksjoner, sier Berg.

Politiavhør

Bjørn Gunnar Ansnes (41) var i politiavhør i september i fjor. Han tror og håper det blir med det.

– Det er nok mange som vil henge før meg i denne saken, jeg tror ikke jeg får noe mer trøbbel på grunn av dette, sier Ansnes.

Han har ingen problemer med å fortelle sin versjon av konkurshistorien. Han hevder han ble lurt trill rundt.

– Jeg trodde det var snakk om en reell etablering av et firma som kunne bidra til flere arbeidsplasser i Surnadal. Og det er jo strengt tatt ikke forbudt å ville etablere seg her for å få lavere arbeidsgiveravgift, sier Ansnes.

Han ble kontaktet av hovedmennene bak firmaet Rent AS, som var navnet i 2006, sannsynligvis fordi en nær slektning av Ansnes er gift med mor til en av hovedmennene.

Bange anelser

Etter kort stund fikk han mistanke om at ikke alt var bra i firmaet. Oppgaven hans var jo å lese og videresende posten. Etter hvert kom det brev med skattekrav og andre foruroligende meldinger. Etter ansettelsen snakket han aldri med hovedmennene bak firmaet, og han så ingen av de ansatte.

– Jeg hadde allerede bestemt meg for å trekke meg ut før meldingen om konkurs kom i et brev jeg åpnet i april 2007, sier Ansnes.

Han synes ikke det er artig å bli identifisert med personene bak selskapet, men velger likevel å fortelle sin historie til Tidens Krav.

Artikkeltags