Høyere gjerde ennå ikke på plass

Leservideo: Trond Grønseth.

Artikkelen er over 1 år gammel

Et år har gått, og påfuglene spankulerer fremdeles utenfor gjerdet i Vanndamman.

DEL

I fjor sommer fikk Tidens Krav tilsendt en video fra Trond Grønseth. Han hadde fått bilen sin ripet opp av en av Vanndammans påfugler. Gjerdet rundt dammen er fortsatt lavt nok til at fuglene kan ta seg over.

Parksjef Kinga Burda sa på det tidspunktet at det lave gjerdet hadde skapt flere problemer.

– Gjerdet rundt Svanedammen er per i dag ikke godt nok slik det står. Vi har erfart problemer med at rev, mink og andre rovdyr tar seg inn og jakter på fuglene. Kommunalteknikk har som innspill til budsjett- og økonomiplan foreslått at det fra 2019 og utover avsettes midler til tiltak i friområder. Disse midlene kan benyttes til utbedring av gjerdet rundt Svanedammen. Vi håper at utfordringen med rømte fugler dermed lar seg løse.

Gjerdet i vanndamman er like langt som i fjor.

Gjerdet i vanndamman er like langt som i fjor. Foto:

Håper på bedre gjerde snart

Nå, omtrent et år senere, er det fremdeles enkelt for fuglene å komme seg over gjerdet. Assisterende byingeniør, Vidar Dyrnes forklarer:

– Vi har hatt redusert bemanning på avdeling for vei, trafikk og park de siste månedene, og folkene på avdelingen har hatt full hyre med den løpende driften og andre viktige oppgaver. Vi har for tiden heller ikke administrative ressurser tilgjengelig til å sette bort arbeidene, da vi har mange andre prosjekter som krever oppfølging.

Påfugl angriper bil i Vanndamman

Påfugl angriper bil i Vanndamman Foto:

Han håper et høyere gjerde blir satt opp snart.

– Som en konsekvens av dette har vi dessverre måttet utsette oppstart av dette prosjektet, men vi håper å finne anledning til å jobbe med dette senere i år.

– Det er sikkert lurt å bygge et gjerde

Elias Langeteig Kvalvåg, Olav Langeteig Kvalvåg og Axel Gustav Ryman Kvalvåg fikk se en av påfuglene i Vanndamman med spredde fjær.

Elias Langeteig Kvalvåg, Olav Langeteig Kvalvåg og Axel Gustav Ryman Kvalvåg fikk se en av påfuglene i Vanndamman med spredde fjær. Foto:

I Vanndamman møter vi Elias Langeteig Kvalvåg, Olav Langeteig Kvalvåg og Axel Gustav Ryman Kvalvåg, som står og kikker på en av påfuglene. Denne er innenfor gjerdet.

– De er veldig fine og fargerike, men det er litt rart at de kan komme seg over gjerdet.

Guttene har sett fuglene utenfor gjerdet før.

– Jeg har sett en av dem balansere på det hvite gjerdet der borte før.

De tror det er lurt med en oppgradering rundt dammen.

– Jeg tror ikke de er så veldig snille med folk, så det er sikkert lurt å bygge et gjerde.

Elias Langeteig Kvalvåg, Olav Langeteig Kvalvåg og Axel Gustav Ryman Kvalvåg har sett påfugler utenfor gjerdet før.

Elias Langeteig Kvalvåg, Olav Langeteig Kvalvåg og Axel Gustav Ryman Kvalvåg har sett påfugler utenfor gjerdet før. Foto:

Artikkeltags