Høyrevinden i Møre og Romsdal har avtatt noe, men ikke mer enn at Høyre fortsatt synes å ha tre sikre vinnere.

Arbeiderpartiet har to sikre, mens Fremskrittspartiet, KrF og Senterpartiet har en hver. Slik var også stillingen ved målingene i juni og august. En intens valgkamp ser ikke ut til å ha gitt særlig effekt.

Trues

Senterpartiets Jenny Klinge (38) fra Surnadal holder sistemandatet, men trues av Frps Oskar Jarle Grimstad (59) fra Hareid. Han mangler et par hundre ekstra stemmer for å fravriste Klinge mandatet.

Mørebenken på Stortinget har ni plasser til disposisjon. Den siste plassen er et utjevningsmandat, som tildeles på grunnlag av det nasjonale valgresultatet. I 2009 gikk det til Frps Mette Hanekamhaug (26) fra Molde.

Ser mulighet

Pål Farstad og Venstre er ennå ikke inne, men ser at det fortsatt er kamp om å komme inn, i og med at det synes uavklart for de tre-fire siste mandatene i Møre og Romsdal.

– En oppslutning på 6,4 prosent viser i høyeste grad at Venstre er med. Dette er en oppløftende økning i forhold til NRKs måling tidligere i uka. Og det er en kjempeframgang fra forrige stortingsvalg, sier Farstad som syns de har gjort en god valgkamp, med et stort engasjement i fylkeslaget og ute i lokallagene.

Fritt fall

SV har vært i fritt fall i Møre og Romsdal. En oppslutning på bare 2,2 prosent en uke før valget er 1,6 prosentpoeng lavere enn krisevalget i 2009 da partiet fikk 3,8 prosent.