Nordmørslista ble den store vinneren av forhåndsstemmene i Kristiansund

Listetoppene i Kristiansund: Stig Anders Stensvik Ohrvik,Berit Marie Frey, Kjell Neergaard, Torbjørn Kristoffersen Sagen, Victoria Smenes, Gudmund Eikrem, Ragnhild Helseth, Line Karlsvik, Robert Norvik, Gro Santi Johnsen og Stein Kristiansen.

Listetoppene i Kristiansund: Stig Anders Stensvik Ohrvik,Berit Marie Frey, Kjell Neergaard, Torbjørn Kristoffersen Sagen, Victoria Smenes, Gudmund Eikrem, Ragnhild Helseth, Line Karlsvik, Robert Norvik, Gro Santi Johnsen og Stein Kristiansen.

Nesten 3500 forhåndsstemte i Kristiansund. Om man bare skulle forholdt seg til dette resultatet, ville Frp ha mistet 5 mandater i bystyret.

DEL

Ifølge resultatene som Tidens Krav har fått, var det 3414 personer som forhåndsstemte.

Stemmene viser at Nordmørslista har gjort et brakvalg med dem som gikk til urnene tidlig. Resultatet viser at partiet er oppe i åtte mandater i Kristiansund, med 16,9 prosent av stemmene.

Rødt har også gjort et godt valg blant dem som forhåndsstemte. Partiet fikk 9,6 prosent av stemmene, som betyr at de går opp 6,3 prosentpoeng fra forrige valg. Det betyr en økning fra to til fem mandater.

Den store taperen ble Fremskrittspartiet, som går ned med 9,8 prosentpoeng i stemmer fra forrige valg, og ville da mistet fem av sine sju nåværende mandater. De fikk 5,3 prosent av stemmene.

Kristelig Folkeparti går ned 1,5 prosentpoeng, og ville da mistet sitt mandat i bystyret om forhåndsstemmingen var det endelige resultatet.

Ap klart størst

Arbeiderpartiet er klart størst, med 31,7 prosent av stemmene. Det er en endring på -3,7 prosentpoeng, og går ned fra 16 til 15 mandater.

Senterpartiet fikk 19,8 prosent, men går ned 4,3 prosentpoeng fra forrige valg. Det betyr at de er nede med to, fra 11 til 9 mandater.

Sosialistisk Venstreparti har ingen endring, og ender derfor opp med en mandat – med et resultat på 2,5 prosent.

Miljøpartiet De Grønne fikk 5,3 prosent, og går opp 0,5 prosentpoeng fra forrige valg. Det er ikke nok til å få flere enn to mandater, som de nå har.

Venstre gikk ned 2,5 prosentpoeng fra forrige valg, med et resultat på 2,4 prosent av stemmene. Det betyr at de nå står med bare en mandat, ned fra to.

Høyre fikk 5,1 prosent og gikk ned. Det er en endring på -2,1 prosentpoeng, og ender med to mandater.

Partiet De Kristne fikk 0,4 prosent av stemmene, men ender ikke opp med et mandat.

0,8 prosent stemte blankt under forhåndsstemmingen i Kristiansund.

Resultatene i grafikken oppdaterer seg automatisk etter hvert som resultatene blir klare fra Valgdirektoratet.

Artikkeltags