Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter salg grunnet finanskrisen

Artikkelen er over 12 år gammel

Salget av Nordmøres desidert dyreste men kanskje også flotteste fritidseiendom, er stilt i bero. Finanskrisen oppgis som en av årsakene.

- Selgeren har besluttet at salget skal avventes til våren, opplyser eiendomsmegler Gøran Sørensen i meglerselskapet Privatmegleren Residence i Oslo til Tidens Krav.

De siste tre-fire helgene har det vært planlagt visning av prakteiendommen som er lagt ut til salg for 21 millioner kroner.

Flere kjøpere

Så langt har fem-seks interessenter meldt seg til den rå luksuseiendommen i eventyrstil a la Asbjørnsen og Moe ytterst i havgapet i Eide. Her skiltes det blant annet med panoramautsikt til den værharde Hustadvika.

Nettopp været oppgis nå som en av årsakene til at visning ennå ikke er blitt gjennomført og at salget utsettes.

- Dere har hatt mye dårlig vær på helg i det siste. Under slike forhold er det ikke spesielt gunstig å dra på visning, sier Sørensen.

Dårlig timing

Han legger likevel ikke skjul på at finansuroen de siste ukene også har påvirket beslutningen.

- Timingen er jo ikke akkurat den samme som tidligere i høst før finansuroen slo inn over oss for fullt, erkjenner eiendomsmegleren som forestår salget.

I tillegg kommer det faktum at eieren er på flyttefot fra Molde til Oslo slik at han har større vansker enn tidligere med å tilpasse seg visninger og alt det andre som hører med til salgsprosessen.

Flere på besøk

- Men er det ikke fare for at potensielle kjøpere skal finne seg noe annet i mellomtida?

- Vi har hatt såpass dialog med interessentene at vi har tro på at de vil være der også til våren. La det ellers være nevnt at noen av dem faktisk har sett og opplevd stedet allerede. Det har skjedd som gjester på Roparhaugen og på et tidspunkt da salg ikke var aktuelt, avslutter eiendomsmegler Gøran Sørensen.

Kjøpt for 60.000

Selgere er ekteparet Aasmund Olstad og Bjørg Owren. Olstad førsteamanuensis med doktorgrad fra Norges Handelshøyskole, mens Bjørg Owren er kjent som interiørekspert på TV og administrerende direktør i Informasjonskontoret for farge og interiør.

Det er på mange måter livsverket deres som i høst har vært lagt ut for salg da de opp gjennom årene har lagt ned utallige arbeidstimer på eiendommen, samtidig som de har investert betydelige beløp.

Ifølge hegnar.no kjøpte de eiendommen for bare 60.000 kroner så sent som for 12 år siden, i 1996.