Utøykaia blir godkjent som minnested for 22. juli

Statsbygg konkluderer i en rapport som presenteres torsdag at Utøykaia bør blir det nasjonale minnstedet for 22. juli-terroren.

Statsbygg konkluderer i en rapport som presenteres torsdag at Utøykaia bør blir det nasjonale minnstedet for 22. juli-terroren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Utøykaia bør bli det nasjonale minnestedet for 22. juli-terroren, konkluderer Statsbygg i en rapport som presenteres torsdag, melder NRK.

DEL

– Det er en mer krevende prosess enn vanlig på denne type prosjekter der vi utreder en tomt, forteller kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NRK.

Rapporten som blir presentert av Statsbygg torsdag, godkjenner Utøykaia som nasjonalt minnested for 22. juli, hvilket innebærer at det opprinnelige vedtaket, om å plassere minnestedet på Sørbråten, trolig blir forkastet.

Det planlagte Sørbråten-monumentet «Memory Wound» møtte voldsom motstand fra naboene til Utøya, hvilket omsider førte til at Utøykaia ble trukket fram som et alternativ. Mange av naboene er også skeptiske til kaia som minnested.

– Mange er mer positive til dette stedet enn Sørbråten, men det betyr ikke at det er dette stedet man ønsker, sier leder for Utstranda Vel, Maria Holtane-Berge til NRK.
 

(©NTB)

Artikkeltags