SAS og Star Tour innstiller avganger til Tyrkia

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

IPakkereiseselskapet Star Tour innstiller avganger til Tyrkia lørdag. Også SAS innstiller to avganger fra Oslo og København.

– Det er tatt beslutning om å innstille to flygninger fra Oslo klokka 14 og København klokka 6.30 til Tyrkia, opplyser Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS til NTB etter klokka 3 natt til lørdag.

SAS opererer også en charterflyging fra Bergen, og Nyman ber reisende ta kontakt med charterselskapet for mer informasjon.

– Vi arbeider med finne en løsning på å få passasjerer hjem, sier Nyman.

En av løsningene er å sende et tomt fly ned for å hente hjem passasjerer.

– Uklar situasjon

Da NTB var i kontakt med Norwegian like før klokka 2 natt til lørdag var det ikke tatt noen beslutning om deres flygninger til Tyrkia lørdag.

– Situasjonen er veldig uklar, og jeg kan ennå ikke si noe om flygningene blir påvirket, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian.

Flyselskapet har etter planen to flygninger til Antalya lørdag, en fra Oslo klokka 6 og en annen fra Trondheim klokka 15.

Mannion opplyser at Norwegians sikkerhetsavdeling følger situasjonen tett og vil gi passasjerer beskjed direkte så fort som mulig hvis det blir endringer.

Klokken 11:17 oppyser Norwegian at de har besluttet å fly som normalt til feriebyen Antalya i Tyrkia lørdag, på tross av UDa reiseråd.

- Vi flyr til Antalya, for der har det vært forholdsvis rolig. Situasjonen er også mer under kontroll i Tyrkia nå. Samtidig er det veldig viktig for oss å hente de passasjerene som skal hjem. Vi har fulle fly på vei hjemover, så det er viktig å få få fraktet dem hjem, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian til NRK.

Beredskap

Også turoperatørene er i beredskap for sine turister i Tyrkia etter kuppforsøket i landet.

– Vi innstiller våre avganger til Tyrkia lørdag. Våre kunder informeres direkte, og vi følger med på situasjonen, sier talsperson Nora Aspengren i Star Tour til E24 etter at UD frarådet reiser til Tyrkia fredag kveld.

Star Tour har totalt 997 gjester i Tyrkia, og alle får beskjed direkte fra selskapet. Apollo har sendt ut tekstmelding til 60 turister som var på vei til Antalya i morgen om at deres reise er innstilt, opplyser medarbeider Lisa Kjergaard.

Fraråder reiser

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige, og ber nordmenn i Tyrkia registrere seg på: reiseregistrering.no. “For reisespørsmål kontakt flyselskap. Ved behov for akutt bistand ring: 2395 2395», skriver UD på Twitter.

Det oppdaterte reiserådet kom sent fredag kveld. I tillegg oppfordres reisende i Tyrkia til å følge med på utviklingen og nyheter. UD har satt krisestab og jobber sammen med ambassaden i Ankara for å få oversikt over situasjonen.

– Situasjonen er svært uoversiktlig, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB fredag kveld. (©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken