Dette skjedde i natt: Evakuerer virusfaste cruisepassasjerer

Cruiseskipet «Diamond Princess» ligger i karantene i Japan.

Cruiseskipet «Diamond Princess» ligger i karantene i Japan. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 15. februar.

DEL

143 nye virusdødsfall i Kina

Det siste døgnet har 143 flere personer mistet livet i utbruddet av det nye koronaviruset, opplyser kinesiske myndigheter. 139 av dem i den hard rammede provinsen Hubei.

De oppdaterte tallene lørdag fører til at dødstallet nå er over 1.520.

Beboere evakuert fra brann i rekkehus i Porsgrunn

Beboere i fire rekkehusleiligheter i Porsgrunn ble evakuert etter at det brøt ut brann i en av boligene natt til lørdag.

En person ble sendt til sykehuset for sjekk etter å ha inhalert noe røyk.

USA evakuerer 380 virusfaste cruisepassasjerer

USAs innenriksdepartement vil evakuere om lag 380 amerikanske passasjerer som er om bord cruiseskipet «Diamond Princess». Skipet ligger i karantene i Japan.

De om lag 380 passasjerene får tilbud om plass om bord på to flygninger fra Japan til USA, skriver The Wall Street Journal.

Skipet ble satt i karantene i Yokohama sør for Tokyo da det anløp forrige uke. Årsaken var at det ble påvist covid-19-smitte hos en passasjer som gikk i land i Hongkong.

218 av passasjerene om bord er bekreftet smittet av det nye koronaviruset. I tillegg har en karanteneoffiser blitt smittet.

USA øker tollen på Airbus-fly

Amerikanske myndigheter øker tollen på fly fra den europeiske flyprodusenten Airbus fra 10 til 15 prosent.

Tolløkningen trer i kraft 18. mars og er del av en langvarig handelsstrid mellom USA og flyprodusenten, melder USAs kontor for handelspolitikk.

Lorentzen langt bak på 500 meter i skøyte-VM

Håvard Holmefjord Lorentzen var langt unna pallplass på 500 meteren i skøyte-VM i USA. Han endte på en skuffende 15.-plass.

Lorentzen er regjerende olympisk mester på distansen, men det var russeren Pavel Kulizjnikov som sikret seieren natt til lørdag.

– Jeg er litt skuffet, jeg hadde håpet på mer enn dette, jeg fikk ikke ut det jeg er god for. Men det skulle jo litt til at det skulle bli et mirakel ut fra hvordan det har gått så langt i sesongen, sa Lorentzen til Viasat 4 etter løpet.

Artikkeltags