Skal utdanne helsesykepleiere i Kristiansund

 Bente Weiseth Frantzen er høgskolens nye ansikt. Hun gleder seg over nytt studietilbud i Kristiansund

Bente Weiseth Frantzen er høgskolens nye ansikt. Hun gleder seg over nytt studietilbud i Kristiansund

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra januar 2020 kan du videreutdannes til helsesykepleier i Kristiansund.

DEL

Styret ved Høgskolen i Molde (HiMolde) har vedtatt å starte opp med utdanning av helsesykepleiere i Kristiansund. Studiet erstatter den tidligere videreutdanningen til helsesøster og er planlagt med 40 studieplasser. Studiet starter opp i januar 2020, og planleggingen er allerede godt i gang, skriver HiMolde i en pressemelding.

Erstatter helsesøsterutdanningen

Helsesykepleier er en profesjonstittel og erstatter tittelen helsesøster fra 1. januar 2019. Selv om tittelen er endret og kjønnsnøytral, er stillingsinnholdet i stor grad det samme. Helsesykepleiere står sentralt i det helsefremmende og forebyggende arbeid i norske kommuner og arbeider primært på helsestasjoner og skoler.

Etter fullført videreutdanning i helsesykepleie kan en søke innpass til Masterstudiet i helse- og sosialfag ved HiMolde.

- Studiet er samlingsbasert, med tre til fire samlinger per semester over to år, slik at studiet kan kombineres med en ordinær stilling som sykepleier sier dekan Heidi Viviann Haavardsen ved Høgskolen i Molde, Avdeling for helse- og sosialfag, i pressemeldingen.

- Det å starte med videreutdanning i helsesykepleie ved HiM -med studiested i Kristiansund i januar 2020,  bekrefter at avdelingen for helse – og sosialfag ved Høgskolen i Molde er raske til å utvikle nye studier som svarer på behovet i regionen.  Dette forsterker allerede gode studieløp innen helse ved Høgskolen i Molde, studiested  Kristiansund.  Studiet er samlingsbasert , som tilsier at det kan kombineres med å være i jobb -  så dette må være et godt tilbud til flere av sykepleierne i kommunene i vår region. Både for arbeidsgiver og den framtidige studenten er dette et glimrende tilbud, sier Bente Weiseth Frantzen, som er studiestedkoordinator avdeling Kristiansund.

Her blir det vedtatt at Kristiansund får flere nye høgskoletilbud

Hun er høgskolens nye ansikt utad: – Det var på tide med en ny utfordring

Rekordhøye søkertall: – Dette kommer til å føre med seg en revitalisering av byen 

Spaden på campus skal i jorda om halvannet år: – Nå skjer det! 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken