– Uroen en nødvendig korrigering

Artikkelen er over 11 år gammel

AVERØY: – Leser du Dagens Næringsliv, kan du tro at det bare er timer før samfunnet bryter sammen. Men etter mange år med en voldsom oppgang, er det naturens lov at denne veksten ikke kan fortsette.

DEL

Av ROALD SEVALDSEN

Styreformann Roald Røsand i Entreprenørforeningen bygg og anlegg i Møre og Romsdal advarer folk mot å la tungsinnet få overtak i hverdagen.

– Det er fortsatt slik at det er ikke noe tre som vokser inn i himmelen. Når vi når ut i 2009, er vi tilbake til 2006 som hadde et brukbart aktivitetsnivå, sier Røsand som har godt med arbeid og nye prosjekter i ordreboka.

– Vi merker selvsagt at det er blitt tøffere tider. Flere regner på jobber som lyses ut. Spesielt de som har bygd boliger de siste årene har mindre å gjøre. Men for aktører som i hovedsak er engasjert med bygging for det offentlige og rot-markedet – renovering, ombygging og tilbygg – er markedet stabilt som det har vært i mange år.

Forskjeller

– I Norge er det veldig store geografiske forskjeller. I deler av landet er det full stopp, da snakker vi om det indre østland, Sørlandet og Nord-Norge. Andre regioner har mindre å gjøre, mens situasjonen i Møre og Romsdal er rimelig bra.

Røsand mener dette ikke minst skyldes at næringslivet blir smurt av olje og gass.

– Disse har store planer for nye investeringer. Mye av dette skal skje gjennom nye byggeprosjekt.

– Dessuten bygges det jevnt og trutt i det offentlige. Mange nye skoler, barnehager, institusjoner og kontorbygg er under planlegging i Møre og Romsdal. I tillegg til vedlikehold og rehabilitering som har vært fraværende i mange år.

Artikkeltags