Gå til sidens hovedinnhold

Unge mot skjenke-kutt

Artikkelen er over 13 år gammel

Det er ikke ofte Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon og Rød Ungdom er enige. Men nå danner de felles front mot kutt i skjenketidene i Kristiansund.

Fremskrittspartiet Ungdom, Rød Ungdom og Unge Høyre har dannet en tverrpolitisk aksjon sammen med elevrådene ved byens to videregående skoler, i protest mot planene om å kutte skjenketiden i Kristiansund.

Men tirsdag vedtok formannskapet i Kristiansund å kutte skjenketiden for alkoholservering fra 03.00 til 02.00.

Det mener ungdommene er en dårlig idé.

– Dette vil ikke gi mindre bråk på byen, sier Hilde Christine Brevik fra Unge Høyre.

– At noe må gjøres for å få mindre bråk, er vi enige i. Men det finnes andre tiltak. Bedre kollektivløsninger til og fra byen, mer synlig politi i helgene og strengere skjenkekontroll er bedre løsninger enn å kutte i skjenketiden.

– Det er ikke inne på barene det er bråk, men ute i gatene, mener Rød Ungdoms Siw Anita Anderson.

– Dette vil også kunne bidra til at flere unge ønsker å flytte fra byen, sier RU-jenta, og får støtte fra en uvanlig politisk samarbeidspartner, Fremskrittspartiets Ungdom.

– Byen er ikke tjent med dette. Folketallet i 2006 var det samme som for 30 år siden. Utviklingen har stått stille, og det er ungdommen som har flyttet. Å få ungdom til å ønske å bo i Kristiansund er viktig. Å kutte i skjenketidene vil ramme ungdommen, og gjør Kristiansund til en mindre attraktiv by, mener Ole Henning Ødegård fra Kristiansund FpU.

I en pressemelding påpeker også ungdomspartiene faren for at folk drikker tidligere – og mer – på vorspiel.

– Der er det ikke vakthold, det er det ute på byen.

Formannskapets flertall bestående av Ap og Sp gikk tirsdag med sju mot Høyre og Frps fire stemmer, inn for å kutte skjenketidene.

– Vi støtter oss mye på politiets uttalelser når vi vedtok som vi gjorde, sier ordfører Per Kristian Øyen.