Rapport: «Viking Sky» var ett eller to minutter unna katastrofe

– Skipet var veldig nært å gå på grunn. Det var kanskje snakk om 100 meter, sier operativ redningsinspektør Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen.

– Skipet var veldig nært å gå på grunn. Det var kanskje snakk om 100 meter, sier operativ redningsinspektør Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Cruiseskipet «Viking Sky» var bare trolig bare ett eller to minutter unna å gå på grunn på Hustadvika i Møre og Romsdal, ifølge en foreløpig rapport.

DEL

Rapporten ble lagt fram av Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge torsdag, melder NRK.

– Skipet var veldig nært å gå på grunn. Det var kanskje snakk om 100 meter. Og det er klart, hadde de ikke fått i gang maskinen på skipet, så kunne vi hatt en katastrofe med mange mennesker i sjøen. Og da ville vi nok ha fått omkomne, sier operativ redningsinspektør Ståle Jamtli ved HRS.

Han anslår at skipet bare var ett minutt eller to unna å gå på grunn, med de store følgene dette ville ha fått i det dårlige været.

Det var 1.373 personer om bord da «Viking Sky» fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.

Tidens Krav har laget et magasin hvor vi har samlet dekningen vår av «Viking Sky»-hendelsen. Les «Viking Sky»-magasinet her (krever abonnement).

Artikkeltags