Tufte slo til i Gjemnes

Magnhild Vik og Olaf Tufte ble den sterkeste duoen i årets Drengatlon. Ikke helt uventet slo de knock out på de andre seks lagene.

Magnhild Vik og Olaf Tufte ble den sterkeste duoen i årets Drengatlon. Ikke helt uventet slo de knock out på de andre seks lagene.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Som ventet ble Olaf Tutfte og makker Magnhild Vik for sterke for de lokale drengene i årets Drengatlon.

DEL

Høydepunktet under Dyregod-daganes andre dag var Drengatlon. Hele sju lag stilte på startstreken, hvorav ett reint kvinnelag som dermed ble kalt rakartausene i stedet for drenger.

– Det er mange kjeledresskledte drenger her som skulle likt å slå meg i dag, sa trekkplasteret Tufte like før start. De lokale utfordrerne hadde et lite håp om at roernes VM-gull i morgentimene hadde fått Tufte til å miste fokus, men den gang ei.

– Når jeg stiller til start, så går rullgardinene ned. Da gjelder det å vinne for meg, sa Tufte, men la til foran flere hundre, for ikke å si tusen, publikummere:

– Det viktigste, ja, viktigere enn å vinne, er at en har det gøy. Derfor er jeg imponert over at folk vil stille opp i konkurransen med meg, og når de gir alt, slik som Bjørn Olav Silset, så fortjener det en ekstra premie. Kom fram og få denne motorsaga, sa Tufte, helt utenfor programledelsens kontroll, og Silset ble ei Stihl motorsag rikere.

Men i finalen mot Roar Bjordal og Erik Harstad ble duoen Tufte/Vik for sterke, men bare så vidt.

– Vik møtte opp et par timer før start i fjor og trodde hun fikk bli med, men hun var ikke klar over at det var for lag og ikke individuelt. Da jeg ringte henne i år for å fortelle at vi kanskje hadde funnet en dugende makker til henne, så unnskyldte hun seg med at hun hadde så mye igjen av slåtten. Men da hun fikk høre at det var Tufte, drev hun traktoren til klokka 23 på kvelden og kom hit, sa speakeren.

Premien til Tufte og Vik var, i tillegg til kraftig applaus og all mulig heder, ei flott kubjelle.

Artikkeltags