Gå til sidens hovedinnhold

Trengende turister tar seg til rette

Artikkelen er over 13 år gammel

Mange bobilturister parkerer på Gassverktomta i Kristiansund. Småbåtlagets ansatte har sett seg lei av at turistene benytter seg av fasilitetene til båtgjestene, som ligger like ved.

Av JANNE KRISTIN FALCH

Karl Erik Eriksson i Kristiansund småbåtlag har fått nok av at bobilturistene tar seg til rette i gjestebryggas fasiliteter.

– Vi har til og med opplevd at turistinformasjonskontoret i Kristiansund har sendt bobilturister hit til oss. Det mener jeg rett og slett er utidig. Vi har ikke mulighet til å ta imot andre enn båtgjestene våre. Det er allerede sprengt kapasitet i gjestehavna, selv om vi har utvidet flere ganger. Båtturistene betaler tross alt for å ligge i havna. Da får de benytte seg av dusj, toalett, vaskemaskin og tilgang på strøm. Vi vasker og fyller på med toalettpapir.

– Våre vakter har mer enn nok å gjøre i båtsesongen, og har ikke mulighet til å ta unna mer arbeid enn de allerede gjør. Tidligere i sommer tømte en fransk bobilturist septiktanken fra bobilen i toalettene i sanitærbygget vårt. Slik kan vi ikke ha det, sier Eriksson.

– Jeg har akkurat vært i møte med småbåtlaget, og jeg har full forståelse for at de ser på dette som problematisk. Vi ser at de ikke har kapasitet til å ta imot bobilturistene. Vi må finne en løsning der de kan betale litt, og eventuelt ha et enkelt sanitæranlegg, sier reiselivssjef Roar Harsvik.

Også næringskonsulent Linda Offenberg i Kristiansund kommune har forståelse for at småbåtlaget reagerer.

– Dette er et generelt problem i Norge, og man bør finne en løsning som er god for alle parter.