Tre dyregode dager til ende

Dyr: Ole Øverland (til venstre) og kulturleder Olav Bjørn Nilssen lover et spekket program til Dyregod-dagane i Gjemnes.

Dyr: Ole Øverland (til venstre) og kulturleder Olav Bjørn Nilssen lover et spekket program til Dyregod-dagane i Gjemnes.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Gjemnes: Første helg i september arrangeres Dyregod-dagane i Batnfjorden. – Kanskje kommer også Doktor Dyregod, sier prosjektleder Ole Øverland.

DEL

– Vi har lagt opp et program slik at det skal være noe for alle, uavhengig av interesser og alder, sier prosjektleder Ole Øverland.

Dyregod-dagane er en del av den lokale satsinga SUS i Gjemnes. Det står for samarbeid, utvikling og skapervilje og har til og med et eget aksjeselskap.

– Kommunen trenger ny «giv», og vi vil skape noe nytt sier Øverland.

Forbilde

Med landbruksutstillinga Dyrsku´n i Seljord som forbilde, satser Dyregod-dagane på å trekke folk fra hele regionen. På grunn av den gunstige plasseringa, midt mellom Molde og Kristiansund, tror Øverland på en stor publikumsoppslutning.

– På Dyrsku´n er det 80.000 innom i løpet av tre dager. Dersom vi får ti prosent av dette, skal vi være fornøyd, sier prosjektlederen.

Og programmet er tettpakket. Øverland nevner blant annet, storfeutstilling, kalvemønstring, turer i eventyrskogen, traktorutstilling, underholdning fra scenen, andeløp, auksjon, tradisjonsmat, politisk debatt, dansearrangement, husflid, håndverk og for ikke å glemme konkurransen Drengathlon.

– Det er en konkurranse for sterke menn og kvinner, som blant annet går ut på å bære tømmerstokker, trille traktordekk og balansere på gjerdet, forteller Øverland.

Artikkeltags