Problemer for ferger og hurtigbåt

«Volda» på sambandet Seivika–Tømmervåg fikk problemer i 12-tiden torsdag.

«Volda» på sambandet Seivika–Tømmervåg fikk problemer i 12-tiden torsdag. Foto:

Det er også torsdag noen problemer i kollektivtrafikken på Nordmøre. 

DEL

Tidens Krav vil oppdatere denne saken utover dagen etter hvert som det skjer endringer som får konsekvenser for ferger, hurtigbåt, hurtigrute, fly og helikoptre.

Ferger:

Seivika–Tømmervåg: Det er normal drift i A-ruta fra klokken 14.00, melder Fjord1.

A-ferga ble innstilt inntil videre på grunn av et teknisk problem. Det var bilferga «Volda» som hadde problemer. Den kom seg inn til kai og fikk sluppet av passasjerer og kjøretøy i 12-tiden, men tok ikke på nye reisende. Imens trafikkerer «Solnør» sambandet alene.

Halsa–Kanestraum: C-ruta i sambandet er innstilt inntil videre, melder Fjord1 klokken 12.47. Som følge av dette blir det avganger fra hver side hel og halv time.

Det har også tidligere i dag vært problemer på fergesambandet. Fjord1 meldte klokken 09.50 om at det er normal drift, men noe redusert kapasitet. Dette skyldes at en ferge med lavere kapasitet enn vanlig er inne i sambandet denne uka. Torsdag går «Romsdal» i A-rute, «Svanøy» i B-rute og «Stordal» i C-rute.

Torsdag formiddag gikk det en periode kun én ferge på sambandet. Dette skyldtes at B-ferga «Svanøy» ble innstilt på grunn av værforholdene, samtidig som «Stordal» ikke var på plass på Halsafjorden ennå. Dermed ble avgangen fra Halsa klokken 09.20 innstilt.

«Årsak er kombinasjon av værforhold og posisjonering», skrev Fjord1 i en trafikkmelding. «Stordal», som har C-ruten på sambandet, befant seg i Kristiansund og la kursen mot Halsafjorden torsdag formiddag.

Ferga «Stordal» gikk på Halsafjorden onsdag, før den reiste mot Kristiansund. Torsdag formiddag var den på vei tilbake til Halsa–Kanestraum, samtidig som «Romsdal» på det tidspunktet var eneste ferge som trafikkerte sambandet.

Ferga «Stordal» gikk på Halsafjorden onsdag, før den reiste mot Kristiansund. Torsdag formiddag var den på vei tilbake til Halsa–Kanestraum, samtidig som «Romsdal» på det tidspunktet var eneste ferge som trafikkerte sambandet. Foto:

Edøya–Sandvika: De to første fergeavgangene fra Edøya til Sandvika torsdag ble kansellert på grunn av værforholdene.

Hurtigbåt:

Kystekspressens avgang fra Edøya til Kristiansund klokken 07 ble innstilt.

Offshore:

Først i 13.30-tiden gikk dagens første helikopter fra Kristiansund lufthavn Kvernberget. Da hadde mange avganger blitt utsatt og fått nye avgangstider.

Flere avganger er planlagt å gjennomføre i løpet av dagen.

Artikkeltags